El Drac Baluk i l'Esbart Egarenc representaran Terrassa a l'Aplec Internacional de l'Alguer

Han estat seleccionades per participar a la gran mostra de la cultura popular catalana del setembre a la ciutat sarda

Redacció
08 d'abril del 2021
Dues entitats de Terrassa, el Drac Baluk Astharot de Ca n'Aurell i l'Esbart Egarenc del Social, han estat escollides per participar en la 33a edició de l’Aplec Internacional d’Adifolk, que tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 de setembre a l'Alguer. S’havia de celebrar el maig del 2020, coincidint amb els 20 anys del primer aplec a l’Alguer, però la pandèmia va fer que es posposés un any. 

Es tracta d'un esdeveniment anual que pretén difondre la cultura catalana a l'estranger i que cada any canvia de localització. Enguany, la ciutat sarda acollirà cercaviles, actuacions, exposicions i altres activitats coincidint amb les Festes de Sant Miquel. Hi participaran 40 entitats culturals representades per unes 800 persones.


L'Esbart Egarenc és una entitat amb més de 60 anys d'història dedicada als balls tradicionals i de nova creació dels Països Catalans. Ja havia participat el 2018 a la Diada d'Adifolk a Perpinyà, any en què també va ser escollit finalista del premi Grup de l’any de la cita. Fonts internes apunten que aquest és un "impuls i un repte artístic molt important després de mesos aturat.

Pel que fa al Drak Baluk, va néixer el 1993 i combina el ball de figures de bestiari amb el ball de diables. Aquesta serà la primera participació de la colla a un Aplec Internacional d’Adifolk, tot i que ja ha actuat a Mallorca i al País Valencià, així com a l'Aragó. Des de la colla asseguren que aquest és un gran repte que encaren "amb molta responsabilitat".
.