coronavirus

Comencen els cribratges massius a la UAB

S’adrecen a tota la comunitat universitària i s’hi faran PCR i tests serològics ràpids

per NacióDigital , 7 d'abril de 2021 a les 17:45 |
Vila Universitària de la UAB | Roger Navarro
Després de Lleida, des d'aquest dijous 8 d'abril es practiquen cribratges massius a la comunitat educativa de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i al TecnoCampus de Mataró de la Universitat Pompeu Fabra. L’objectiu és detectar persones asimptomàtiques, per poder trencar les cadenes de transmissió, i fer un seguiment de l’evolució de la transmissió en poblacions concretes.

El cribratge és voluntari i s’adreça a tota la comunitat universitària (estudiants, professors i altres professionals), sempre que es tracti de persones asimptomàtiques i que no hagin estat vacunades. Les persones que presentin clínica compatible o suggestiva de COVID-19 no podran participar-hi i se’ls dirigirà al seu centre d’atenció primària. Llegeix aquí la crònica del primer dia de cribratges.En els punts de cribratge, s’hi farà la prova PCR, mitjançant l’automostra nasal, i també el test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per detectar anticossos. Els participants podran decidir fer-se ambdues proves o només la PCR. Els resultats de les proves es podran consultar a La Meva Salut, al web o a l’app.


A la UAB les proves es faran els dies 8, 9, 12, 13,14 i 15 d’abril de les 9.30 h fins a les 19 h a la plaça Cívica i a altres punts de la universitat. Divendres 9 d’abril l’horari serà de 9.30 h a 14 h. En conctret, també es faran al vestíbul de l’Edifici C Ciències/Biociències (8 i 9 d'abril), a la Facultat de Lletres (12 i 13 d'abril), a l’Escola d’Enginyeria (14 d'abril) i a la Facultat de Medicina (15 d'abril)

Altres notícies que et poden interessar
  

Participació