Canvia el mapa de zones d'escoles bressol públiques de Terrassa; com afecta les famílies?

La ciutat passa a separar-se de quatre a dos districtes per la franja de 0 a 3 anys

El nou mapa escolar de Terrassa per la franja 0-3 anys es divideix en dues zones.
El nou mapa escolar de Terrassa per la franja 0-3 anys es divideix en dues zones. | Ajuntament de Terrassa
Redacció
07 d'abril del 2021
L'Ajuntament de Terrassa ha modificat el mapa escolar per la franja de zero a tres anys, que passa de quatre a dues zones. La nova divisió es caracteritza per una zona nord per sobre del passeig del Vint i-dos de Juliol i una de sud per sota. Com a excepció, tal com es pot veure al mapa inferior, l'entorn de la llar d'Infants Núria quedarà a la zona sud.

Amb aquest nou mapa, segons l'Ajuntament, es garanteix que totes les famílies tinguin accés a una llar d'infants de la Generalitat (totes tres s'ubiquen al nord de l passeig del
Vint-i-dos de Juliol) i a més, s'amplia la possibilitat de tria de les famílies en funció de la conciliació o el projecte educatiu que els sembli més interessant, segons la regidora d'Educació, Teresa Ciurana.

Sobre la divisió de nord i sud, la regidora apunta al factor socioeconòmic, ja que assegura, "en general, el nivell de renda a la zona oest és superior a la zona est, de manera que una divisió est- oest accentuaria la segregació".

L'Ajuntament de Terrassa destaca el "cas a part" de l'escola bressol municipal L'Esquitx, de Can Parellada, que a causa de la baixa natalitat "tindria moltes places vacants si només donés servei a l'entorn proper". Per això, aquest centre es posarà a disposició de tota la ciutat. De la mateixa manera, els veïns del Districte 7 podran accedir a tots els centres públics de la ciutat.