Vist per sentència el judici contra «Desokupa» per intentar desallotjar una casa ocupada a Terrassa

L'advocada de la defensa confia que aquesta es converteixi en la primera condemna contra "Desokupa" a l'estat espanyol

Vista exterior dels jutjats de Terrassa, aquest dimarts al matí.
Vista exterior dels jutjats de Terrassa, aquest dimarts al matí. | Marc Solé
06 d'abril del 2021
Actualitzat a les 18:53h
Els jutjats de Terrassa han acollit aquest dimarts al matí el judici contra el líder de Desokupa, Daniel Esteve i tres membres més de l'empresa per un intent de desallotjament el 2018 en una casa ocupada de Terrassa. Tot i que els quatre acusats no s'han presentat a la sessió, el cas ha quedat vist per sentència després que la jutgessa hagi acceptat la declaració per escrit. La sentència es coneixerà d'aqui a "dues o tres setmanes", segons la defensa.

En declaracions a LaTorre, Pilar Rodríguez, advocada dels denunciants, es mostrava satisfeta després de la sessió: "Fiscalia i Mossos, com a parts no interessades, tenen un posicionament condemnatori". A falta de la decisió del jutge, l'advocada confia que aquesta es converteixi en la primera condemna contra Desokupa a l'Estat. 

En aquest sentit, explica que els Mossos han reconegut una actitud "xulesca i intimidatòria" en els acusats, els quals no haurien aturat l'intent de desallotjament fins a l'arribada d'una tercera patrulla policial. Rodríguez assegura que aquesta declaració "crea precedent perquè és la primera vegada que la policia reconeix que la intervenció de Desokupa queda fora de la legalitat".

Aquest és el segon cas de Catalunya que Desokupa és portada davant de la justícia per les pràctiques "coercitives" que duu a terme. Els fets es remunten al 28 de novembre del 2018, quan el propietari de l'immoble va contractar a l'empresa per intentar desallotjar un habitatge ocupat per un grup de joves a la carretera de Rellinars de Terrassa. Se'ls acusa de delictes lleus d'amenaces i coaccionis als ocupants.

Aquest judici ja havia estat suspès dos cops. El primer cop, el 26 de març del 2019, després que la defensa demanés incloure noves acusacions. En aquestes, tal com ha pogut saber aquest mitjà, s'assegurava que els acusats s'havien fet passar per policies i havien intentat forçar la porta amb una radiografia. Van ser rebutjades per la jutgessa. El segon cop va ser el passat 25 de gener, en què el jutjat número 1 de Terrassa va oferir medicació resoldre el cas.