Terrassa perseguirà «amb diligència» les llars d'infants il·legals

El ple mostra unanimitat per seguir les indicacions d'Educació contra aquesta alternativa educativa més econòmica a les escoles bressol

29 de març del 2021
Actualitzat el 30 de març a les 10:14h
El Ple municipal de Terrassa s'ha celebrat telemàticament aquest dilluns.
El Ple municipal de Terrassa s'ha celebrat telemàticament aquest dilluns. | Ajuntament de Terrassa
L'Ajuntament de Terrassa s'ha compromès a lluitar "amb diligència" contra les llars d'infants il·legals. Així ho ha expressat la regidora d'Educació, Teresa Ciurana, qui ha assegurat que "coneixen l'existència" d'aquest servei per sota dels preus de les llars d'infants. Per això, ha afegit, actuaran sota les indicacions d'Educació per perseguir les "falses ludoteques".

Al ple municipal d'aquest dilluns, Ciutadans ha presentat una proposta de resolució per acabar amb aquest tipus de centres, que han aflorat a la ciutat -i a la resta de Catalunya" com a alternativa deslleial a uns negocis que "segueixen una normativa molt exigent", ha assegurat el regidor taronja David Aguinaga. En aquesta línia, consideraven que "l'Ajuntament no està sent diligent" i li demanaven una actuació. El grup proposant considera que l'aparició d'aquest servei està relacionada amb el tancament, recentment, de cinc llars d'infants privades de la ciutat.

La proposta es componia de tres punts. El compromís d'erradicar aquest fenomen ha estat votat a favor per tots els grups, però el segon, que demanava fer un estudi sobre les causes i conseqüències del sorgiment d'aquest negoci, ha comptat amb el "no" del govern. La mateixa Ciurana ha assegurat que "no és una problemàtica exclusiva de Terrassa i aquesta anàlisi no serviria per aturar el problema".

Junts per Terrassa ha manifestat que era una pràctica "alegal" i ha demanat integrar aquesta "necessitat" tot regulant-ne l'activitat. El PSC, per via de Carlos Lázaro, han incidit en "fer atractiva l'etapa 0-3 perquè s'omplir les llars d'infants". En aquest sentit, han assenyalat els preus "poc assequibles i els horaris fora de la realitat laboral".