El ple municipal rebutja que Terrassa pagui els impostos a l'Agència Tributaria de Catalunya

Era una proposta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC)

29 de març del 2021
La secció municipal de l'Assemblea Nacional Catalana a Terrassa ha presentat aquest dilluns al Ple Municipal una proposta demanant que l'Ajuntament pagui els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya. Es tracta d'un instrument que pretén "agafar rodatge per algun dia gestionar el conjunt de la fiscalitat catalana", segons els seus impulsors.

Junts per Terrassa, que ha votat a favor de la proposta juntament amb Esquerra Republicana, ha destacat que la proposta permetria que "els diners de Catalunya es quedin a Catalunya". ERC ha destacat la importància d'aquest organisme per cobrir l'apartat fiscal "de la República Catalana".

El PSC ha defensat que l'aprovació d'aquesta mesura "situaria l'Ajuntament en una situació d'inseguretat jurídica, i Ciutadans, en la mateixa línia, ha titllat la proposta de "il·legal", afegint que si s'hagués aprovat la proposta, l'Ajuntament "no es trobaria al corrent de les seves obligacions tributàries". Aquests dos últims partits, juntament amb Tot per Terrassa, han votat en contra de la proposta.