Vega: «L’Ajuntament ha de mirar la ciutat a l’hora de repartir el superàvit»

El PSC Terrassa considera que les inversions de 16,8 milions "no s'ajusten a la necessitat social"

Redacció
26 de març del 2021
El PSC de Terrassa ha criticat el repartiment de les inversions de 16,8 milions que el govern municipal preveu gràcies al superàvit del que disposa. Amb el ple municipal d'aquest dilluns -on s'aprovarà l'ampliació del pressupost per dur-les a terme- a l'horitzó, l'exalcalde socialista, Alfredo Vega, ha demanat que l'Ajuntament "miri la ciutat" abans de decidir a què destinarà aquest diners.

En una roda de premsa celebrada a la seu del partit, Vega ha agraït al govern de l'Estat la suspensió extraordinària de les regles fiscals, i ha destacat que dels gairebé 17 milions de què disposa l'Ajuntament, més de 12 provenen dels pressupostos del govern encapçalat pel PSC.

Pel seu partit, assegura l'exalcalde, hi ha tres prioritats: l'ampliació del parc públic d'habitatge, la millora de l'ocupació i el foment del comerç local. En aquest sentit, reclamen a l'Ajuntament tres actuacions que consideren "assumibles": una línia d’ajuts per formar digitalment als comerciants, la creació d’una plataforma de venda en línia i la creació d’un programa de vals de descompte.

Amb relació a aquest últim punt, recorden que ja es va presentar una proposta en la mateixa línia al ple d'octubre del 2020, i que des d'aleshores "moltes ciutats" han incorporat al seu pressupost pel 2021. No obstant a això, critiquen que el govern municipal "sembla resistir-s'hi".