Ciutadans proposa adaptar els menjadors escolars de Terrrassa a la sensibilitat auditiva dels alumnes autistes

És una de les sis propostes de resolució que la formació porta a Ple aquest dilluns

Redacció
25 de març del 2021
Actualitzat a les 15:55h
El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Terrassa presenta fins a sis propostes de resolució al Ple Municipal d'aquest dilluns. Una de les més destacades és la que demana l'adaptació dels menjadors escolars de la ciutat a la sensibilitat auditiva dels alumnes amb Transtorn de l'Espectre Autista (TEA).

Segons la formació taronja, la necessitat d'espais tranquils per aquest col·lectiu "sembla imprescindible", però en canvi, "és difícil trobar aquests espais, sobretot en escoles". A més, recorden la hipersensibilitat sensorial i auditiva d'aquestes persones, pels quals sons com el timbre, els electrodomèstics, o el soroll inesperat "poden ser insuportables".

En aquest sentit, el partit demana mesurar el so de les estancies durant l'hora de menjador per determinar els nivells de contaminació acústica i a la vegada, realitzar un estudi tècnic per una possible insonorització d'aquests espais per reduir l'impacte ambiental del soroll en alumnes, en especial als que pateixen autisme, i professionals dels centres escolars.

En aquest sentit, demanen buscar vies de col·laboració a la diputació de Barcelona i al Consell Comarcal del Vallès Occidental per realitzar l'estudi i analitzar la possible insonorització, així com sensibilitzar la comunitat educativa sobre el TEA i com la contaminació acústica pot afectar a les persones que el pateixen.

Altres propostes

Al ple municipal, Ciutadans també hi porta una proposta per ampliar les ajudes als sectors afectats per la crisi de la Covid-19 pel pagament de subministraments, lloguer de locals, i fins i tot, obres per millorar la ventilació dels locals.

També proposaran la inclusió de Terrassa a la Red Española de Ciudades Inteligentes (RECI), així com la persecució de les escoles bressol il·legals a la ciutat, el reclam de la gestió del 10% de les ajudes europees contra la Covid-19 per part dels Ajuntaments, així com donar prioritat a la realització d'obres als carrers Franc Comtat i Osca, a la Maurina, on "l'acumulació d’aigua a la vorera quan plou amb certa intensitat dificulta el trànsit a peu".