Neix el grup de suport als detinguts del 26-F a Terrassa: «Comença un periple per desmuntar falses acusacions»

La nova plataforma farà un acompanyament "emocional, judicial i polític" dels encausats i les seves famílies

Roda de premsa de presentació del grup de suport dels detinguts durant les protestes proHasél a Terrassa.
Roda de premsa de presentació del grup de suport dels detinguts durant les protestes proHasél a Terrassa. | Marc Solé
26 de març del 2021
La manifestació a Terrassa, el 26 de febrer, després de la detenció de Pablo Hásel, acabava amb set detinguts després de càrregues, corredisses i enfrontaments entre manifestants i antidisturbis. Es tracta de quatre adults i tres menors d'edats compreses entre els 14 i els 25 anys a qui s'acusa de desordres públics.

Aquest divendres, un mes després d'aquests fets, alguns dels afectats, els seus advocats d'Alerta Solidària i altres entitats com Arran o Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, han tornat al Raval de Montserrat per anunciar la constitució del Grup de Suport Detingudes 26-F. A l'acte de presentació de la plataforma hi han assistit unes 300 persones. Es tracta d'una iniciativa que, segons els seus impulsors, seguirà activa fins a aconseguir l'absolució dels encausats. El seu lema és "Manifestar-nos no és delicte"".

Tal com ha defensat la mare d'un dels acusats, aquests "són innocents, víctimes d'un mecanisme per aturar tota dissidència". En aquest sentit, ha apuntat que "van aprendre en pròpia pell el que és la repressió i la injustícia" després de, ha dit "unes pràctiques policials injustificables i indefensables" que es van trobar quan sortien a defensar el dret d'expressió.