Comencen les obres de pacificació de la plaça del Turó de l'Argila per millorar la seguretat a l'entorn de l'Escola Pia

Es tallarà el trànsit i s'eliminaran una desena d'aparcaments per instal·lar-hi una zona de vianants

Estat actual del tram intervingut.
Estat actual del tram intervingut. | GSV
Redacció
25 de març del 2021
Operaris de l'Ajuntament de Terrassa comencen aquest divendres les obres de pacificació de la plaça del Turó de l'argila, on s'anul·larà la circulació del vial que uneix el carrer de Cisterna amb el de Vallhornat per incrementar la seguretat de l'entorn de l'Escola Pia. Els treballs, amb un pressupost d'11.900 euros, van a càrrec de l'empresa Tebancat SL i s'espera que finalitzin en quatre setmanes.

D'aquesta manera, s'eliminarà l'aparcament del tram intervingut, i es desplaçarà l'actual zona de càrrega i descàrrega del carrer de Vallhonrat. Així,  tots els vehicles que vinguin del carrer Cisterna podran continuar passant per l’altre vial de l’encreuament per seguir
recte o bé girar cap a Vallhonrat.

L'actuació respon a una demanda de famílies del centre, que a través de l'Associació de Famílies d'Alumnes reclamaven pacificar el trànsit de vehicles, sobretot a la cantonada del carrer Vallhornat venint del carrer Cisterna. Les obres també contemplen noves zones verdes i un espai d'esbarjo infantil.
 

Plànol de les obres que transformaran la plaça del Turó de l'Argila. Foto: GSV


A l'accés del carrer Vallhonrat, es crearan dos parterres laterals, un a cada banda del carrer, on es plantaran arbustos i trepadores, ja que s'instal·larà un pòrtic que crearà una porta verda d'accés a la zona.

També s'obrirà una superfície ovalada al vial tallat, on s'instal·larà un escocell on es plantarà un arbre. Amb la instal·lació d'un circuit de troncs de fusta reciclats, s'integrarà un joc infantil al voltant de l'arbre en qüestió. El terra s'omplirà amb triturat de pi com a paviment esmorteïdor.  A més, a la plaça també s’instal·larà una nova font de boca i diversos bancs.