«És intolerable que al segle XXI l'alcalde de Terrassa no pugui viure amb normalitat la seva homosexualitat»

L'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) denuncia que Jordi Ballart és víctima d'una "gravíssima i reiterada homofòbia" i demana contundència al conseller El Homrani

24 de març del 2021
Actualitzat el 25 de març a les 14:16h

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha tornat a ser víctima d'un atac homòfob a través de xarxes socials. Tal com ha compartit a través de xarxes socials, un usuari de Facebook va escriure: "Su culo se alimenta de salcicha marroquí". No és la primera vegada que l'alcalde rep insults per la seva orientació sexual, i és que a mitjans del passat novembre, ja va veure com un usuari d'Instagram el titllava de "puto gay de mierda".

Davant d'aquesta reiteració, en declaracions a LaTorre, el president de l'Observatori Contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez, assegura que "fins aquí hem arribat". En aquest sentit, considera que com a alcalde, Ballart "ha hagut de suportar una homofòbia inaguantable" i cataloga d'"intolerable" el fet que al segle XXI, l'alcalde de la tercera ciutat de Catalunya "no pugui viure la seva homosexualitat amb normalitat".

Per això, després d'haver denunciat els fets als Mossos d'Esquadra, fa una crida al conseller d'Afers Socials, Chakir El Homrani, per la creació d'un règim sancionador "contundent" per evitar la impunitat d'aquestes accions.

També demana una condemna a la Generalitat de Catalunya i al Síndic de Greuges, i és que afegeix: "Un càrrec públic es pot jutjar per la seva tasca, però mai per la seva orientació sexual". "Si ens rendim, guanyaran els agressors!", conclou, molt enfadat, Rodríguez.

Després de rebre l'últim missatge, Ballart ha fet una publicació en què assegura que "ningú s'acostuma al fet que l'insultin, però no és la primera vegada que algú es fa el gallet fent-ho darrere d'una pantalla". I apunta que "no en deixarà passar ni una falta de respecte, per ell, pels seus fills, per la seva família i per altres persones que es puguin sentir igualment insultades". A més, aprofita per anunciar que ha informat dels fets al Servei d'Atenció Integral LGTBI de l'Ajuntament de Terrassa perquè actuï d'ofici.