L'Ajuntament rep 21 propostes ciutadanes per la nova Ordenança d’ús públic de l’Anella Verda

Són sobre la protecció de les activitats ramaderes, agrícoles i forestals, als accessos i senyalitzacions, les actituds incíviques i la protecció del patrimoni natural

Redacció
23 de març del 2021
Ciutadania i associacions han pogut participar, del 8 de febrer al 8 de març, a la consulta pública prèvia a l'elaboració de la nova Ordenança d'ús públic de l'Anella Verda de Terrassa. En aquest període s'han rebut un total de 21 propostes, 19 per part de particulars i dues de les entitats la Peperola i l'Associació de propietaris per a la sostenibilitat de les finques agroforestals de Matadepera i Terrassa.

Les aportacions s'engloben dins de les temàtiques de la protecció de les activitats ramaderes, agrícoles i forestals, als accessos i senyalitzacions, les actituds incíviques i la protecció del patrimoni natural. D'aquesta manera, es demanen accions per evitar que la gent trepitgi camps de conreu, vigilar per fer complir la normativa, senyalitzar millor els camins, lluitar contra els abocaments de residus i establir perímetres per protegir l'entorn natural en determinades àrees.

Ara, totes les propostes seran estudiades pels serveis municipals, i en cas de complir amb els objectius de l'Anella Verda, i compleixin els criteris tècnics i legals, s'incorporaran al text normatiu que s'està elaborant.

La nova Ordenança d'ús públic vol garantir la conservació del patrimoni natural i cultural d'aquest espai natural, reforçar les normatives existents i potenciar-hi l'ús públic responsable i les activitats educatives, esportives i de lleure. Segons els terminis previstos, el document s'aprovarà definitivament a finals del 2021.