Primer pas per a la cessió a Prodis de dues naus del Vapor Cortés

L'Ajuntament de Terrassa cataloga l'espai com a "equipament de serveis socials" i s'assegura poder efectuar la donació a la fundació

Visita de l'alcalde i regidors al Vapor Cortès, acompanyats de personal de Prodis.
Visita de l'alcalde i regidors al Vapor Cortès, acompanyats de personal de Prodis. | Cedida
Redacció
22 de març del 2021
Actualitzat a la 13:18h
La Junta de Govern de l'Ajuntament de Terrassa ha aprovat el canvi d'ús urbanístic de dues de les naus del Vapor Cortès que passen de ser qualificades com a "altres equipaments" a ser catalogades de "equipaments de serveis socials". Es tracta de les seccions del complex industrial que seran cedides a la Fundació Prodis.

Les dues naus, de 3.628,66 metres quadrats, estan situades al carrer del Bruc, 56, i acolliran les instal·lacions destinades a l'assistència i promoció integral de persones adultes amb discapacitat mental i paràlisi cerebral amb qui treballa l'entitat. 

L'actuació forma part del Pla de Millora Urbana de l'espai, ocupat anteriorment per una fàbrica que conformen 19 naus amb una superfície total de 70.209 metres quadrats. Es preveu la construcció de 803 habitatges, dos equipaments municipals i nous espais públics per millorar la cohesió social al barri de Ca n'Aurell.
 

Plànol del projecte, que comprèn les 19 naus situades al nord de Ca n'Aurell. Foto: Ajuntament de Terrassa


Així, es construiran edificis amb usos de serveis, comercials i habitatges, equipaments comunitaris i la creació d'un eix cívic a les illes delimitades pels carrers de Josep Trueta, Pare Llaurados, Pi i Margall i Ausiàs March. Consulta aquí tots els detalls i plànols del projecte.