Alerta a Matadepera pel repunt d'intents d’ocupació d'habitatges: «És un veritable mercat»

En només quatre dies, la Policia Municipal i els veïns han evitat cinc ocupacions al municipi

1200_16161599040033107MB
1200_16161599040033107MB | Policia local de Matadepera
Redacció
19 de març del 2021
Actualitzat el 24 de març a les 11:32h

La Policia Local i veïns de Matadepera han evitat, en només quatre dies, cinc intents d'ocupació d'habitatges al municipi. Segons fonts municipals, es tracta majoritàriament de cases propietat d'entitats bancàries, publicitades en portals immobiliaris, però també de segones residències.

Durant el 2021, s'han evitat un total de nou ocupacions, que s'han saldat amb tres detencions, totes en la mateixa actuació. Segons la Policia Local, "és un veritable mercat". En aquest sentit, apunten que "professionals que detecten habitatges buits i els hi posen preu pels possibles interessats".

Les mateixes fonts expliquen que els incidents es donen més a les urbanitzacions, tot i que també s'han donat casos al centre del poble. Per això, la policia explica que "la col·laboració veïnal és imprescindible", i agraeix que "estiguin alerta i avisin si veuen vehicles o persones que no es coneixen".

L'Ajuntament creu que el repunt d'intents d'ocupació obeeix, en part, al desconfinament i a la relaxació de mesures. En aquest context, la regidoria de Seguretat i Protecció Civil demana als veïns "no abaixar la guàrdia", i aconsella instal·lar elements de seguretat passiva com alarmes, així com la supervisió del consum dels subministraments. A més, en cas que no hi hagi ningú a casa, es recomana tenir el jardí en bon estat o retirar les cartes de correus sovint per mantenir l'aparença que hi viu gent.