MAPES Pas endavant per la transformació urbanística del Segle XX

Comencen les obres per renovar l'entorn dels carrers Lepant, Roger de Llúria i Navas de Tolosa amb la construcció d'un nou passatge

Estat actual del solar on es durà a terme el projecte.
Estat actual del solar on es durà a terme el projecte. | Anna Mira
Redacció
19 de març del 2021
Els treballs d'urbanització del carrer de Navas de Tolosa de Terrassa, en el tram comprès entre els carrers del Pare Font i Roger de Llúria, comencen aquest divendres. L'actuació, amb un pressupost de 920.417,48 euros, preveu la construcció d'un nou passatge entre Navas de Tolosa i Lepanto i la urbanització dels carrers de Lepanto i del Pare Font en trams pròxims al nou vial.

És una acció que forma part del Pla de Millora Urbana (PMU) del barri del Segle XX, que contempla crear espai públic, nous habitatges i l'ampliació de voreres entre la carretera de Rubí i el carrer de Roger de Llúria. El termini de finalització del projecte és de sis mesos i van a càrrec de l'empresa Árqura Homes.
 


En el mateix projecte es preveu la construcció de 124 habitatges. D'aquests, 30 són de protecció oficial i s'ubicarien a la finca municipal situada al carrer de Lepant, entre els carrers de Roger de Llúria i del Pare Font. 12 més són concertats, de promoció privada.

A banda, es construiran 2.100 metres quadrats d'espai públic. En aquest sentit, s'eixamplarà la vorera del costat nord del carrer de Navas de Tolosa, com ja s'ha fet en el tram comprès entre el carrer de Baldrich i la carretera de Rubí.