donar sang

Inscripcions plenes per la jornada de donació de sang d'aquest dissabte a la Masia Freixa

La campanya porta el nom de "Els bombers t'acompanyen a donar sang"

per La torre del Palau, 18 de març de 2021 a les 15:00 |
La Masia Freixa permet una ventilació constant i una entrada i sortida per llocs diferents, segons l'organització. | Ajuntament de Terrassa
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Masia Freixa de Terrassa acollirà aquest dissabte la jornada de donació de sang de "Bombers amb cor". Sota el lema "Els Bombers t'acompanyen a donar sang", la campanya ha aconseguit esgotar totes les inscripcions disponibles i es preveu que desenes de persones s'acostin a l'edifici modernista més emblemàtic de la ciutat per donar sang i medul·la òssia.

Les persones inscrites, totes a través de cita prèvia, passaran pel parc de Sant Jordi entre les 10 i les 14 h en horari de matí i entre les 17 i les 21 en horari de tarda. A causa de les restriccions per la Covid-19, els Bombers no podran dinamitzar les jornades com és habitual amb activitats i exhibicions, però es posaran figures de bombers a mida reals que es podran fotografiar.


Fonts de l'organització apunten que l'espai escollit "permet una ventilació constant i una entrada i sortida per llocs diferents". Les persones donants rebran enguany com a obsequi una Polsera Candela per ajudar a la recerca en el càncer infantil. Tot i l'acabament de les places, els Bombers animen la ciutadania a apuntar-se a donar sang en els punts habituals i en campanyes esporàdiques en aquest enllaç.

Registre de donants de medul·la òssia


Durant la campanya d'aquest dissabte també es preveu aconseguir donants de medul·la òssia d'entre 18 i 40 anys. Les persones interessades s'han de trobar en un bon estat de salut, i després de donar sang i emplenar un formulari, se'ls extraurà una mostra que servirà per analitzar l'HLA, un grup de proteïnes que permet saber la compatibilitat entre dues persones.

En aquest cas, les donacions només es fan en cas que a donació de medul·la òssia si hi ha una persona malalta compatible que en necessiti i, en la majoria dels casos, la donació es fa a través d'un procediment molt semblant a la donació de sang.

 

Participació