L'Hospital Universitari MútuaTerrassa ja té el seu primer catedràtic

El director de Docència i excap del Servei de Medicina Interna, Àlex de la Sierra, ha obtingut una càtedra en Medicina a la Universitat de Barcelona

El professor Àlex de la Sierra és el primer catedràtic vinculat a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa.
El professor Àlex de la Sierra és el primer catedràtic vinculat a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa. | HUMT
Redacció
18 de març del 2021
Actualitzat el 19 de març a les 10:49h
El cap de Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa durant 12 anys i fins a finals del 2020, Àlex de la Sierra, s'ha convertit en el primer professional del centre en aconseguir una càtedra universitària. Ho ha fet a la Universitat de Barcelona, on des d'ara és catedràtic en Medicina.

Segons informa l'hospital egarenc, de la Sierra ha rebut el màxim reconeixement acadèmic a causa "dels mèrits curriculars i el seu projecte docent i d'investigació". En aquest sentit, apunten que aquest nomenament "revertirà en la reputació i prestigi de l'entitat en termes docents" i serà un "al·licient" pels 46 professors amb què compta el centre.

La trajectòria formativa de MútuaTerrassa, però es remunta a fa més de trenta anys, moment en el qual l'entitat va ser acreditada per formar a residents. El 2019, l'entitat comptava amb 1.100 alumnes de Grau, Postgrau i Formació Especialitzada. En el mateix any es van endegar una trentena de projectes d'investigació, es van publicar uns 260 articles científics i es van consolidar una vuitantena d'equips d'investigació.

Sobre Àlex de la Sierra

El Dr. de la Sierra és Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, Especialista en Medicina Interna, Doctor en Medicina també per la UB i Màster en Gestió de Serveis Sanitaris per ESADE. La seva carrera professional en l'àmbit sanitari va començar l'any 1990 al Servei de Medicina Interna a l'Hospital Clínic de Barcelona, i el 2009 es va incorporar a MútuaTerrassa com a cap de Servei de Medicina Interna.

Des del 2014 és professor titular de Medicina de la UB i el passat 2018 va ser nomenat Director de Docència de l'Àmbit de Servei Assistencial. És membre de diverses societats científiques, ha publicat vora 300 articles científics, ha investigat en 20 projectes i ha dirigit 10 tesis doctorals. També ha rebut el Premi Josep Trueta a la millor publicació científica i el Premi a l'Excel·lència Professional en l'Àrea de Recerca del Col·legi de Metges de Barcelona.