Educació

Comença la segona edició de la fira d'orientació formativa i professional «Terrassa Tria Futur»

Durant tres dies serà un punt de trobada entre alumnes, professors, famílies i professionals

per La torre del Palau, 17 de març de 2021 a les 14:15 |
La fira vol ser un punt de trobada entre joves i adults que necessiten orientar el seu futur formatiu i professional | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La fira d'orientació formativa i professional "Terrassa Tria Futur" torna en la seva segona edició, que se celebrarà del 22 al 24 de març en format telemàtic i amb un "significatiu augment de continguts" respecte a la primera edició, segons l'organització.

Durant aquests tres dies se celebraran una trentena de xerrades en directe, així com atenció personalitzada. Tot el contingut atemporal de l'edició anterior també es podrà consultar. Hi haurà 120 estants virtuals i vídeos informatius, exhibicions, i espai interactiu per facilitar la comunicació entre persones assistents i organització. El certamen se celebrarà en aquest enllaç.


La fira arriba com a espai de trobada, on les persones, joves i adultes que necessiten orientar el seu futur formatiu i professional podran conèixer de primera mà l’ampli ventall de l’oferta educativa que actualment es pot trobar a Terrassa. Això inclou des de l’oferta de formació professional inicial i batxillerats fins a l’educació superior i els estudis artístics i de formació professional.

Es tracta d'un esdeveniment impulsat per l'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d'Educació, que compta amb la participació d'una desena de serveis municipals implicats en l'orientació com el d'Universitats o de joventut. Fonts municipals apunten que l'impuls a aquesta fira "obeeix a la voluntat del govern municipal de potencial l'orientació per prevenir l'abandonament d'estudis i millorar l'ocupabilitat".


La Mostra d'Ensenyment, organitzada anualment durant els últims vint anys, recull aquesta voluntat i passa a denominar-se "Mostra d’Ensenyament Terrassa Tria Futur" i s'allargarà fins al maig. S'hi oferirà assessoria individual a joves i famílies, orientació a alumnes de secundària, atenció a entitats i col·lectius i suport a la preinscripció. En total, 363 hores d’atenció distribuïdes segons la demanda de les diferents accions que s’ofereixen. Pots consultar tota la informació i recursos de la mostra aquí.

 

 

Participació