Es frena la millora de les dades epidemiològiques a Terrassa, però cau la xifra d'ingressats als hospitals

El risc de rebrot repunta fins als 226 punts i la velocitat de contagi (Rt) sobrepassa l'1 després de setmanes per sota

Els hospitals de Terrassa atenen 119 pacients, 15 dels quals a l'UCI.
Els hospitals de Terrassa atenen 119 pacients, 15 dels quals a l'UCI. | Albert Alemany
17 de març del 2021
Actualitzat el 19 de març a les 10:13h
L'evolució de la pandèmia a Terrassa es manté estable, però en les últimes hores s'ha produït un lleu repunt en indicadors com el risc de rebrot, la velocitat de contagi i la positivitat. La nota positiva la protagonitzen els ingressos als hospitals: en són 119, vuit menys que aquest dilluns, i lluny del pic de 229 de novembre. A l'UCI hi ha 15 persones, una més que al darrer recompte però molt per sota dels 22, el registre màxim durant la tercera onada.

Així doncs, a l'Hospital de Terrassa hi ha 27 pacients a planta, vuit a l'UCI i tres més en hospitalització domiciliària. A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 64 pacients a planta, set a la Unitat de Cures Intensives, set a la Unitat de Semicrítics i tres més són atesos a domicili. D'aquests, segons Salut, 78 són veïns de Terrassa.

El risc de rebrot pateix un petit repunt, i passa dels 203 punts de dilluns als 228 actual, un registre alt (més de 100 punts), però molt per sota del pic de 690 punts d'aquest 2021. Cinc dies enrere, l'indicador queia dels 200 punts per primer cop en gairebé quatre mesos. En consonància, la velocitat de contagi torna a sobrepassar l'1 després de més d'un mes sense fer-ho: se situa en 1,04 punts, després de dies d'ascens partint dels 0,76 punts de fa dues setmanes i passant pels 0,93 d'aquest dilluns.

Un altre indicador que puja és la positivitat: de mitjana, un 4,49% de les proves de detecció realitzades l'última setmana a Terrassa han tingut un resultat positiu. Cinc dies enrere aquest percentatge era del 4,17%, però el dilluns ja augmentava fins al 4,44%. Tot i això, l'indicador es manté per sota del 5% màxim que estipula l'OMS per començar a controlar l'avanç de la pandèmia. En els últims set dies s'han fet 6.253 PCR i testos d'antígens, amb els que s'han detectat 246 nous casos. A les dues anteriors se'n van detectar 243 i 313, respectivament. Amb aquests, la xifra total de casos se situa en 16.815 segons Salut.

Pel que fa a les morts, en l'última setmana han perdut la vida tres persones a causa de la Covid-19, registre inferior al de les dues setmanes anteriors, en què es van produir nou i cinc defuncions, respectivament. Amb aquestes, 502 veïns i veïnes de Terrassa han mort a causa de la Covid-19 durant la pandèmia.

Consulta l'últim recompte per comparar-lo amb les dades actuals.