El mNACTEC rep el distintiu «Espai de cultura responsable»

El certificat acredita els equipaments culturals que adopten protocols sanitaris propis que s'adequen a les mesures que exigeix el Procicat i es comprometen a treballar per la inclusió social

Redacció
20 de març del 2021
El museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), ubicat a Terrassa, ha obtingut el distintiu acreditatiu "Espai de cultura responsable" que concedeix el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest distintiu acredita els espais i equipaments culturals que adopten protocols sanitaris per prevenir la Covid-19 i que a més es comprometen a adoptar programes d'inclusió social. 

Els espais aspirants a obtenir el distintiu han de complir amb totes les mesures de seguretat que exigeix el Procicat i haver aprovat un protocol sanitari propi. A més, s'han de comprometre a treballar per la inclusió social des de l'àmbit de la cultura.

A continuació, cal que el centre tramiti la inscripció al Cens d'espais de cultura responsable, creat pel departament de cultura per pal·liar les dificultats del sector durant la pandèmia. Actualment, ja són 181 els equipaments culturals inscrits en aquest cens. 

El mNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya.