L'Ajuntament de Terrassa hauria incomplert el codi ètic en l'adjudicació de l'organització del Festival Elixir

Una denúncia anònima apunta que la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, pertanyia a l'entitat organitzadora del certamen fins fa menys de dos anys

L'actual regidora de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa, Rosa Boladeras.
L'actual regidora de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa, Rosa Boladeras. | A.M
Redacció
16 de març del 2021
Actualitzat el 26 d'abril a les 17:48h
La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa, l'actriu Rosa Boladeras, hauria incomplert el codi ètic del Consistori en l'adjudicació de l'organització del Festival Poètic de Terrassa, l'Elixir, a l'entitat Elixir Poètic. 

L'entitat beneficiària es va crear el 2013, i fins al 2019, Boladeras en va ser la presidenta. Segons estableix el codi ètic, però, no es poden dur a terme contractacions públiques amb les quals càrrecs electes hagin tingut vinculacions en els dos anys previs al seu nomenament.

Així ho exposa la síndica de Terrassa, Isabel Marquès, qui ha presentat un informe després que la bústia ètica, un instrument impulsat pel Consistori per detectar males praxis en l'administració pública, rebés una denúncia anònima sobre el presumpte incompliment dels principis ètics per part de Boladeras.

La mateixa denúncia qüestiona que l'actual presidenta d'Elixir Poètic, Anna Boladeras, és cosina de la regidora de Cultura. No obstant això, la síndica apunta que al document, tot i que s'hi manifesta la necessitat d'obrir una investigació, en cap cas es tracta d’un document "tancat i definitiu". El tema s'exposa aquesta tarda de dimarts a la comissió de Transparència.

En un comunicat, l'Ajuntament de Terrassa lamenta que la denúncia "no hagi tingut en compte el recorregut històric del festival i el seu gran reconeixement en l'àmbit cultural". Amb relació a la contractació apunten que "es compleixen tots els requisits de la Llei de Contractes del Sector Públic" i que els imports no han variat respecte a la primera edició.

A més, l'alcalde, Jordi Ballart critica la filtració de l'informe en mitjans de comunicació, la qual provoca la "instrumentalització" d'un òrgan com la bústia ètica, que ha de ser "independent i objectiu". Tot i que es desconeix qui ha fet la denúncia, el batlle assegura que "el desprestigi a qualsevol ha motivat aquesta filtració" tot i que els partits "coneixen que tot el procediment de contractació va ser legal i transparent".