covid-19

Més d'una setmana sense positius en cap de les 27 residències de Terrassa

La regidora de Salut, Mònica Polo, celebra la dada i apunta que "està molt relacionada" amb la vacunació total del col·lectiu

per Marc Solé , Terrassa, 17 de març de 2021 a les 09:00 |
Tots els usuaris de residències de Terrassa han rebut les dues dosis de la vacuna, segons l'Ajuntament. | Meritxell Perpinyà
Per primer cop des de l'inici de la pandèmia, les 27 residències de Terrassa encadenen una setmana sense nous positius -i cap d'actiu- de Covid-19. Es tracta d'una dada que confirma la regidora de Salut i Gent Gran de l'Ajuntament de Terrassa a LaTorre: "és una gran notícia que tant de bo es mantingui en el temps".

Així, cap geriàtric de la ciutat ha detectat un sol de coronavirus de des del 9 de març. En aquesta situació Polo manifesta "trobar-se molt contenta", apunta que és una dada "estretament relacionada" amb la vacunació de la totalitat dels usuaris. A tot Terrassa, fonts municipals xifren en 13.649 els veïns que han rebut la primera dosi i en 5.967 els que ja han rebut les dues injeccions.


Segons dades a les quals ha tingut accés aquest mitjà, a tall d'exemple el 25 d'abril de 2020 hi havia 110 positius actius a les residències de la ciutat, el 9 d'agost, tan sols 18, el passat 17 de novembre augmentava a 98, i ja el 2021, el 19 de gener n'hi havia 31. En total, els 27 geriàtrics egarencs tenen unes 1.200 places.

Després de detallar aquestes xifres, Polo explica que existeix una "xarxa de comunicació molt fluida" entre residències i el Servei de Gent Gran, a través del qual l'Ajuntament, tot i que aquests espais són competència directa de la Generalitat, "es preocupa dels seus usuaris, que són veïns de la ciutat".


Aquestes sinergies, detalla, ja existia, però la pandèmia "l'ha reforçat". En aquest sentit, anuncia la celebració d'una reunió entre Consistori, la responsable de residències del Vallès Occidental i les direccions de tots els geriàtrics. Per això, destaca "la tranquil·litat de saber que la gent gran està més protegida" i felicita el personal dels centres.
 

 

Participació