1 de 10
medi ambient

Prohibit fer foc al bosc des d'aquest dilluns

La mesura s'allargarà fins al 15 d'octubre

Un incendi forestal | Josep M. Montaner
per Redacció, 15 de març de 2021 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació ha informat que a partir d’aquest dilluns, 15 de març, i fins al 15 d’octubre no es podrà encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibició té com a objectiu prevenir els incendis forestals.

La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d'arbres, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat. Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. 


Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos, abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc, llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

 
Participació