Llibre

VÍDEO i FOTOS La UPC de Terrassa, dibuixada amb l'estil inconfusible de Pilarín Bayés

"Petita història de l’ESEIAAT" és el nou llibre de la dibuixant vigatana, amb textos de la professora Núria Salán

per La torre del Palau, 15 de març de 2021 a les 15:00 |
ESEIAAT-UPC
L’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) és la protagonista del nou llibre il·lustrat de Pilarín Bayés amb text de la professora Núria Salán. Sota el títol "Petita història de l'ESEIAAT", l'obra és un homenatge als 120 anys d'història del centre resumida en 16 pàgines.

L’autora ha realitzat 14 il·lustracions amb el seu estíl únic, on el protagonisme és per l'estudiantat i el professorat, que interactuen dins dels edificis, els laboratoris i altres instal·lacions de la UPC a Terrassa. Fonts d'ESEIAAT expliquen que el lector "pot conèixer de manera molt entenedora, simpàtica i amable" els anys de vida de l'escola, així com la seva evolució fins a l'actualitat.
Bayés ha treballat el llibre conjuntament amb Núria Salán, professora de l’ESEIAAT, qui ha estat l’autora del text. Salán ha creat tres personatges: en Quim, el director fictici de l’escola, que explica a la seva filla gran (la Núria) i el seu fill petit (en Martí), la història de l’escola, en el decurs d’una visita a les instal·lacions d’aquest centre centenari de la UPC.


Al llarg del relat, en Quim explica als nens els anys més llunyans de l’Escola intercalats amb les escenes que estan veient a l’actualitat, per tal que puguin copsar l’evolució de la tecnologia i de la societat al llarg d’un segle d’història i la revolució que ha comportat per a la ciutat.
 

Foto: ESEIAAT-UPC


El llibre es distribuirà a tota la comunitat universitària de l’ESEIAAT amb motiu del 50è aniversari del naixement de la UPC i es podrà adquirir també a les llibreries de Terrassa. Amb motiu de la celebració, a universitat ha organitzat durant el 2021 un programa d'activitats sobre el compromís de la Universitat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.
 

Foto: ESEIAAT-UPC

 

Participació