Terrassa supera els 500 morts per Covid-19 amb els indicadors pandèmics estabilitzats

Es produeix un petit repunt en la xifra d'ingressats als hospitals egarencs i en la velocitat de contagi

Els hospitals de la ciutat atenen 127 persones després d'un petit augment de la xifra d'ingressats.
Els hospitals de la ciutat atenen 127 persones després d'un petit augment de la xifra d'ingressats. | Albert Alemany
15 de març del 2021
Actualitzat el 17 de març a les 12:33h
502 veïns de Terrassa han mort a causa de la Covid-19 des de l'inici de la pandèmia, fa poc més d'un any. Són dades del departament de Salut, segons el qual durant l'última setmana s'han produït cinc defuncions per aquest motiu a la ciutat. A les dues anteriors n'hi va haver nou i cinc, respectivament.

Pel que fa a la resta d'indicadors, es mostren estabilitzats tot i algun lleu repunt, en aquest cas a la xifra d'ingressats i a la velocitat de contagi. La positivitat també puja, però es manté baixa. Actualment, els hospitals egarencs atenen 127 pacients per Covid-19, quatre més que divendres passat, i sis més que fa deu dies. D'aquests, 14 es troben a l'UCI (els mateixos que al darrer recompte), el registre més baix des de principis de desembre. El pic d'hospitalitzats després de l'estiu és de 229, dada de mitjans de novembre.

El risc de rebrot se situa en 203 punts, quatre més que divendres passat, en què l'indicador va caure per sota dels 200 punts per primer cop en gairebé quatre mesos. En consonància, la velocitat de contagi es manté per sota de l'1 (0,93 punts, 0,1 més que el registre de divendres passat).

Els contagis setmanals són 227, dada per sota dels 260 i 364 de les dues setmanes anteriors. En total, segons Salut, Terrassa registra 16.751 positius durant l'últim any. Aquests nous casos s'han detectat en 5.861 PCR i testos d'antígens practicats en els últims set dies, amb una positivitat del 4,44%, tres dècimes més que al registre de divendres (4,17%). Tot i això, l'indicador es manté per sota del 5% màxim que estipula l'OMS per començar a controlar l'avanç de la pandèmia.

A l'Hospital de Terrassa hi ha 30 pacients ingressats a planta, sis a la Unitat de Cures intensives i cinc més es troben en atenció domiciliària. A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 67 persones ingressades a planta, vuit a l'UCI, set a la Unitat de Semicrítics i cinc més són atesos a domicili. De tots aquests, segons Salut, 84 són veïns de Terrassa.

Compara les dades actuals amb les de l´últim recompte, de divendres passat.


<span style="color: rgb(33, 37, 41); font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont, " segoe="" ui",="" roboto,="" "helvetica="" neue",="" arial,="" "noto="" sans",="" sans-serif,="" "apple="" color="" emoji",="" "segoe="" ui="" symbol",="" emoji";="" font-size:="" 16px;="" text-align:="" center;"="">