Inserció laboral al bar del Coro Vell: s'hi formaran usuaris de Prodis amb capacitats diverses

En horari de tardes, estudiants del curs d'auxiliar de cambrer hi faran pràctiques d'hostaleria

1200_1615546077WhatsApp_Image_2021-03-10_at_19.51.20
1200_1615546077WhatsApp_Image_2021-03-10_at_19.51.20 | Prodis
Redacció
12 de març del 2021
La fundació Prodis, que treballa per la inserció social i laboral de persones amb capacitats diverses a Terrassa, i la Societat Coral Joventut Terrassenca han signat un acord per la cessió, en horari de tarda (16-20 h) del bar-cafeteria del Coro Vell. L'obertura es produirà quan les restriccions contra la Covid-19 ho permetin. Segons ha pogut saber aquest mitjà no es descarta ampliar el servei "en funció de les necessitats" del local.

Allà, usuaris de la fundació, estudiants del curs d'auxiliar de cambrer, podran adquirir coneixements i competències en un entorn real. A banda, tal com destaquen les dues parts, aquesta acció "dinamitzarà i revitalitzarà l'espai" com a punt de trobada entre socis i sòcies. Amb un monitor, quatre alumnes per torn duran el servei de barra i sala.

Amb aquest acord, Prodis suma un dels establiments més emblemàtics de Terrassa a la seva oferta formativa. Fonts de l'entitat apunten a LaTorre que "esperen que sigui un èxit i en un futur, alguns participants puguin ser contractats en algun dels dos establiments que regenten, o bé per altres bars i restaurants de la ciutat. Actualment, Prodis duu la gestió del bar "Els Telers", operatiu des de mitjans de gener, o la Trama, la primera cafeteria de la ciutat conduïda per persones amb capacitats diverses.

L'acte de signatura es va dur a terme aquesta setmana entre el president de la Societat Coral, Antoni Justo, i el gerent de la fundació, Dani Jorquera. En declaracions a aquest mitjà, aquest últim manifesta la voluntat de les dues parts de "seguir explorant noves vies de col·laboració", com la social, amb activitats artístiques, entre d'altres.