Les dades que evidencien l'evolució positiva de la pandèmia a Terrassa

Es desplomen fins als millors en mesos el risc de rebrot i la xifra d'ingressats a l'UCI

Una persona camina pel Centre de Terrassa durant la pandèmia de la Covid-19.
Una persona camina pel Centre de Terrassa durant la pandèmia de la Covid-19. | Adrià Costa
12 de març del 2021
Actualitzat el 15 de març a les 11:52h
Les dades referents a la pandèmia a Terrassa mostren com l'evolució és positiva, i de mica en mica, la situació s'estabilitza. A l'últim recompte baixen tots els indicadors, amb especial menció per la xifra d'ingressats a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i el risc de rebrot, que cauen fins als registres més baixos en mesos.

Pel que fa als ingressats als hospitals de Terrassa, actualment en són 123, 10 menys que a l'anterior recompte, però dos més que fa una setmana. D'aquests, només 12 es troben a l'UCI, el registre més baix des de finals d'octubre del 2020. Des d'aleshores, la xifra més baixa d'ingressats greus havia estat de 14, i la més alta, de 22. La nota negativa són les vuit morts de veïns de la ciutat l'última setmana, que sumades a les anteriors, ja se situen entorn de les 500.

A banda, el risc de rebrot se situa en 199 punts, caient dels 200 per primer cop des de finals de novembre. Des d'aleshores el pic havia estat de gairebé 700, a finals de gener. La velocitat de transmissió (Rt), es manté immòbil respecte a l'última actualització i actualment, de mitjana, un contagiat a Terrassa transmet la Covid-19 a 0,83 persones. 

Pel que fa als contagis setmanals, en els últims set dies s'han detectat 229 nous casos a la ciutat, xifra molt per sota dels 305 i 430 de les dues últimes setmanes. Amb aquests, ja són gairebé 16.400 els positius registrats a la ciutat. En aquest període hi ha hagut un 4,17% de positivitat en 6.479 proves PCR i d'antígens, per sota del 5% màxim que estipula l'OMS per començar a controlar l'avanç de la pandèmia. 

A l'Hospital de Terrassa hi ha 37 persones ingressades, 32 de les quals a planta i cinc més a la Unitat de Cures Intensives. A banda, el Consorci Sanitari de Terrassa atén sis persones a domicili. L'Hospital Universitari MútuaTerrassa atén 61 persones a planta, set a l'UCI, sis a la Unitat de Semicrítics i sis més es troben en hospitalització domiciliària. D'aquests, segons Salut, 77 són veïns de Terrassa. Compara aquí les últimes dades amb les de l'últim recompte.