L'Ajuntament de Terrassa contracta seguretat privada per blindar les escoles davant l'onada de robatoris

El nou servei se suma a l'augment de vigilància per part de Policia Municipal i Mossos

L'IES Mont Perdut, l'última víctima de l'onada de robatoris de les últimes setmanes a Terrassa.
L'IES Mont Perdut, l'última víctima de l'onada de robatoris de les últimes setmanes a Terrassa. | GSV
11 de març del 2021
Actualitzat a les 10:08h
L'Ajuntament de Terrassa ha contractat recentment un servei de vigilància privada per reforçar la vigilància a les escoles públiques i concertades de la ciutat, després de l'onada de robatoris registrar les primeres setmanes del 2021. El nou sistema va entrar en vigor a finals de febrer.

Tal com explica la regidora d'Educació, Teresa Ciurana, en declaracions a LaTorre, els efectius se centren en les escoles públiques ubicades al sud-est de la ciutat, com Ca n'Anglada i l'altra banda de la riera, on s'han registrat més assalts. Tot i això, també es vigilen d'a prop centres educatius d'altres zones.

A la vegada, Ciurana explica que "durant les rondes també passen pels centres concertats". Tot i això, insisteix a "donar com menys detalls millor" perquè els possibles lladres "no coneguin més del que haurien de conèixer".

La regidora explica que la decisió es va prendre després que l'augment de patrulles de Mossos i Policia Municipal "no fossin suficients". Ara, la presència policial es mantindrà, però amb l'ajuda dels nous vigilants. El contacte entre forces de seguretat i l'empresa "són constants". La decisió es va consensuar entre serveis municipals, responsables dels centres afectats i cossos policials.

El Consistori té constància d'almenys una quinzena de robatoris en escoles de Terrassa durant aquest any: l'últim ha estat l'IES Mont Perdut, dies enrere, però abans ja han patit incidents l'Antoni Ubach i Soler, el Salvador Vinyals, l'escola Montserrat, l'IES les Aimerigues, el Roser Capdevila, el CEIP Joan XXIII, el Liceo Egara, el Ramon Pont i l'escola bressol Soleia. En alguns centres, els lladres hi han entrat més d'una vegada.