Els grups bombolla, el motiu de l'Ajuntament de Terrassa per retallar els serveis mínims a les escoles el 8-M

El sindicat CGT assegurava que el Consistori va vulnerar el dret de vaga durant el 8 de març

La regidora d'Educació recorda que Terrassa "és responsable de les seves escoles".
La regidora d'Educació recorda que Terrassa "és responsable de les seves escoles". | Cedida
10 de març del 2021
Actualitzat a les 18:28h
La CGT denunciava aquest dimarts que l'Ajuntament de Terrassa "no havia permès" fer vaga a les treballadores de les 11 escoles bressol municipals de la ciutat durant el 8-M. Segons el sindicat, el Consistori "hauria incomplert els serveis mínims decretats per la Generalitat", fixats en un 50%, i "hauria permès només a una persona per centre fer vaga".

Un cop conegudes aquestes acusacions, LaTorre s'ha posat en contacte amb la regidora d'Educació, Teresa Ciurana, qui ha refusat les acusacions tot recordant que l'Ajuntament "és responsable de les seves escoles i té competències sobre les llars d'infants municipals". En aquest sentit, apunta que "s'ha de respectar el dret de vaga, però també el dret de les famílies a portar els nens i nenes a les escoles amb garanties".

Recordant la situació epidemiològica, Ciurana explica que "s'havia d'assegurar que es mantindrien els grups bombolla, circumstància que necessita més professionals". Davant d'aquest context, "que no es pot passar per sobre", la regidora afegeix que "s'han seguit tots els protocols dels experts". Si no hi hagués hagut pandèmia, diu, "els serveis mínims haurien estat uns altres".

A Sant Cugat, per exemple, que compta amb sis escoles bressol municipals, l'Ajuntament va decretar uns serveis mínims diferents: van treballar el director de cada llar d'infants, a més d'un terç de la plantilla (un o dos educadors en funció del centre).