Terrassa destina 200.000 euros a impulsar la creació artística a la ciutat

Persones, entitats i empreses poden presentar la seva candidatura fins el 28 de març

Redacció
10 de març del 2021
L'Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa la línia de subvencions Terrassa Crea, projecte dotat amb 200.000 euros destinat a la creació artística i la cultura a la ciutat i fora d'ella, en el cas de propostes d'interès per a la projecció exterior de Terrassa. L'objectiu d'aquesta acció, integrada dins el Pla de Xoc per a la reactivació socioeconòmica de la ciutat, és donar suport i esitmular la creació i producció artística en el seus àmbits.

Segons la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, les subvencions "volen potenciar la investigació i la producció de pràctiques artístiques contemporànies", afegint que "la riquesa d'una ciutat comença per la seva capacitat de cerca, captació de talent i estimul de la creativitat i innovació". Aquestes ajudes, assegura, "seran una molt bona eina per donar suport als i les professionals d'un sector molt tocat per la Covid-19" i apunta que "el Govern preten mantenir-les a les subvencions ordinàries" pel sector cultural.

El termini de sol·licituds per a les persones o empreses interessades es mantindrà obert fins el 28 de març en aquest enllaç. Per a rebre les ajudes, les propostes artístiques s'han de realitzar al terme municipal de Terrassa o fora (en el cas que es considerin atractives per la projecció exterior de la ciutat) i s'han de presentar públicament en forma d'actuacions, conferències, o assajos oberts, per exemple. Els projectes escollits formaran part de les temporades artístiques professionals de l'Ajuntament de Terrassa.

A més, han de ser sostenibles, tenir perspectiva de gèneres, i ser accessibles en l'àmbit socioeconòmic, d'orígens i capacitats diverses. Es poden presentar al concurs persones físiques o agrupacions, assocacions sense ànim de lucre i cooperatives. Les persones beneficiàries han de ser residents o tenir la seu a Catalunya.

Les candidatures rebudes seran valorades per una comissió formada pel director del Servei de Cultura, la cap de Promoció cultural, la directora de Programes de Teatre, la tècnica de les Arts Visuals, la directora del Festival TNT, el tècnic de Terrassa Música Clàssica i el tècnic de Terrassa Música Moderna.