Puja la xifra d'ingressats per Covid-19 a Terrassa mentre les UCI es descongestionen

Creixen la velocitat de contagi i la positivitat mentre el risc de rebrot continua en caiguda lliure

Els hospitals egarencs atenen 133 pacients, 14 dels quals a l'UCI.
Els hospitals egarencs atenen 133 pacients, 14 dels quals a l'UCI. | Albert Alemany
10 de març del 2021
Actualitzat el 12 de març a la 13:16h
L'últim recompte sobre l'evolució de la pandèmia a Terrassa mostra com alguns dels indicadors pugen i d'altres baixen. El més positiu és la descongestió de les UCI (registren el nombre de pacients més baix en tres mesos), mentre que la xifra total d'ingressats segueix en augment. També pugen la velocitat de transmissió i la positivitat, però cauen els nous contagis i el risc de rebrot.

Als hospitals de Terrassa són 133 les persones ingressades a causa del coronavirus. Són sis més que dilluns i 12 més que divendres passat, i és el registre més alt des de finals de gener. A les UCI, però, la situació és diferent: atenen 14 persones, la xifra més baixa des de principis de desembre. L'última setmana es mantenia en 16, lluny del pic de 22 al que es va arribar fa un mes i mig.

A l'Hospital de Terrassa hi ha 37 pacients a planta, cinc pacients a la Unitat de Cures Intensives i dos més en atenció domiciliària. A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa atenen 69 pacients a planta, nou a l'UCI, vuit a la Unitat de Semicrítics i dues persones són ateses a domicili. D'aquests, segons Salut, 88 són veïns de Terrassa.

Actualment, el risc de rebrot se situa en 206 punts, la xifra més baixa des de principis de desembre. Fa dues setmanes oscil·lava entre els 400 i els 500 punts, però a l'últim recompte, ja queia fins als 231. Aquest descens va acompanyat d'una caiguda dels nous contagis: en els últims set dies s'han detectat 241 nous positius, xifra molt per sota dels 314 i 455 de les dues setmanes anteriors. Amb aquests, Terrassa ja suma 16.550 positius des de l'inici de la pandèmia.

Amb relació a les morts, després d'un repunt de quatre defuncions durant el cap de setmana, des de dilluns no ha mort cap veí de Terrassa a causa del coronavirus. Tot i això, el balanç de morts durant l'última setmana és de set. A les dues anteriors se n'havien registrat quatre i deu, respectivament. Amb aquestes, segons Salut, 496 persones han mort a causa de la pandèmia des del març del 2020 a Terrassa.

Els indicadors que pugen són la velocitat de contagi (Rt) i la positivitat en proves PCR i d'antígens. Tot i l'augment, tots dos es mantenen a nivells estables. Pel que fa al primer, actualment és de 0,83 nous casos per positiu. El dilluns era de 0,75, però fa dues setmanes arribava als 1,29. Amb relació a la positivitat setmanal, un 4,31% dels 6.705 testos d'antígens i PCR han tingut un resultat positiu. Com a resultat, en aquest període s'han detectat els ja esmentats 231 nous contagis. Consulta aquí l'últim recompte per comparar-lo amb l'actualització.