L'Ajuntament de Terrassa busca sis pimes de la ciutat i la rodalia per ajudar-les a créixer

El Consistori impulsa la vuitena edició del programa "Acceleració en òrbita" juntament amb la Cambra i la patronal Cecot

Operaris de Soldebre treballant per ampliar la capacitat del magatzem de cítrics de la cooperativa
Operaris de Soldebre treballant per ampliar la capacitat del magatzem de cítrics de la cooperativa | Jordi Marsal/ACN
Redacció
10 de març del 2021
L'Ajuntament de Terrassa, la Cambra de Comerç i la patronal Cecot han renovat el seu acord de col·laboració per impulsar la vuitena edició del programa "Acceleració en Òrbita". Amb aquesta, es comprometen a "oferir suport, eines i acompanyament" per accelerar el creixement de pimes i autònoms.

Per aquest apadrinament, busquen sis negocis, que seran seleccionats entre les candidatures rebudes tenint en compte la seva vocació internacional, el potencial de creixement, la innovació. Les empreses han d'estar ubicades a Terrassa, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses o Viladecavalls. La participació en aquest programa no comportarà despeses a les pimes ni als treballadors, ja que es troba subvencionat pee l'administració i les entitats organitzadores.

Per a presentar una candidatura s'ha d'omplir aquest formulari. El termini finalitza el 19 de març a les 15 h, i els negocis seleccionats s'anunciaran el 23 de març. El 9 d'abril s'establirà el primer contacte, a través d'un taller grupal telemàtic. Amb la participació de consultors, durant el 2021 les empreses seleccionades tractaran la internacionalització, l'estratègia comercial, les vendes, i el màrqueting tan digital com presencial, entre d'altres.

El regidor d'Economia Social i Innovació de l'Ajuntament de Terrassa, Josep Forn, considera que aquest programa "és un suport al teixit industrial de la ciutat, donant-los pautes que els ajudin a créixer per super aquests moments especialment complicats i que els permetin encarar el futur més ben preparats".

Prop d'una cinquantena d'empreses han participat en edicions anteriors del programa "Acceleració en Òrbita", com en són exemples Doiser, Lucid, Babau Barcelona, Sortem, Comser, Duran Arquitectes, Vytrus, Creixem o La Unión Elèctrica, aquestes dues últimes en la darrera edició. Altres fonts municipals apunten que "després de set edicions exitoses, el programa cobra aquest any una especial importància pel seu suport a empreses ja consolidades treballant en l'àmbit de creixement de més potencial per a cadascuna".