La CGT denuncia que l'Ajuntament no va permetre adherir-se a la vaga del 8-M a les mestres d'escoles bressols municipals

El sindicat apunta que l'Ajuntament va fixar uns serveis mínims propis omitint les competències de la Generalitat

Interior de la llar d'infants santcugatenca Mainada
Interior de la llar d'infants santcugatenca Mainada | Arxiu
Redacció
09 de març del 2021
Actualitzat el 10 de març a les 14:33h
El sindicat CGT denúncia que l'Ajuntament de Terrassa va impedir assistir a la vaga feminista convocada per aquest 8 de març a les treballadores de les escoles bressol municipals. En aquest sentit apunta a l'omissió d'un decret que situava en el 50% els serveis mínims a les llars d'infants catalanes.

Tot i aquesta ordre, en un comunicat asseguren que la Cap d'Escoles Bressol Municipals de Terrassa va informar les directores de les 11 escoles bressol municipal que "els serveis mínims els fixava el mateix ajuntament", i que en aquest cas serien de tota la plantilla "menys una persona". 

Després de conèixer la decisió, la CGT hauria informat als serveis municipals que les competències sobre els serveis mínims corresponien a la Generalitat, però denuncien que "el silenci de l'Ajuntament ha comportat que les treballadores no poguessin exercir rel seu dret a vaga". En l'àmbit català, la convocatòria va tenir un seguiment de l'1,9% al sector educatiu.

L'organització critica que el Consistori "no hauria de posar traves a un dret tan important com el de vaga, i menys al del 8 de març", ja que expliquen, "ha costat molts anys de lluita aconseguir-lo". Per això, llancen un dard al Consistori i a Jordi Ballart per "no estar al costat de la lluita de les dones treballadores" en el seu dia. A més, recorden que "el feminisme no pot ser només un eslògan i s'ha de traduir en accions que el recolzin".

En aquest context, el sindicat exigeix a l'Ajuntament "una rectificació pública i explicacions" a les treballadores afectades. Amb això, pretenen que "es garanteixi que no es torni a repetir aquesta situació" per tal de "respectar de forma clara i nítida el seu dret de fer vaga i la seva dignitat". Consulta aquí la resposta de l'Ajuntament en declaracions a LaTorre.