Augmenten les xifres de morts i d'ingressats a Terrassa, però millora l'evolució de la pandèmia

Puja la positivitat en proves PCR però minva la resta d'indicadors

Els hospitals de Terrassa atenen 127 pacients per coronavirus, 16 dels quals greus.
Els hospitals de Terrassa atenen 127 pacients per coronavirus, 16 dels quals greus. | Albert Alemany
08 de març del 2021
Actualitzat el 10 de març a les 10:54h
Les morts i ingressos per Covid-19 han augmentat des de divendres a Terrassa: en aquests tres dies, les defuncions total augmenten de 492 a 496, i el nombre de pacients als hospitals passa de 121 a 127. El dilluns 7 de març hi havia 124 persones ingressades. La xifra de defuncions dels últims dies és alta tenint en compte que des del 18 de febrer se'n han comptabilitzat un total de 12, sis dels quals l'última setmana.

Pel que fa al al pic d'ingressats després de la primera onada, actualment és de 229 persones, registre al qual es va arribar al novembre. A l'UCI, el màxim nombre de pacients registrat a la segona i tercera onada és de 22 pacients, a mitjans de gener. A hores d'ara hi ha 16 pacients crítics.


El Consorci Sanitari atén 47 pacients per Covid-19. A l'Hospital de Terrassa hi ha 37 persones ingressades a planta i set a l'UCI. A més, tres persones són ateses a domicili. A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha nou pacients a l'UCI, set a la Unitat de Semicrítics i 64 a planta d'hospitalització. D'aquests, segons Salut, 77 són veïns de Terrassa.

Malgrat aquest repunt de les defuncions i els ingressats, la resta d'indicadors baixen a excepció de la positivitat en proves PCR: aquesta se situa en un 4,05%, per sobre del 3,96% del darrer recompte, però encara per sota del 5% màxim recomanat per l' OMS per començar a controlar la situació epidemiològica. El risc de rebrot s'enfonsa fins als 231 punts, el registre més baix des de principis de desembre.

Amb consonància amb aquests descensos, la velocitat de contagi (Rt) baixa fins als 0,75 contagis per positiu, molt per sota de l'1,29 de fa dues setmanes, mentre que en l'última setmana s'han detectat 272 nous positius (a les dues anteriors se n'havien registrat 385 en cada una). Compara les dades actuals amb les de l'últim recompte aquí.