Ciutadans proposa fer una enquesta a veïns majors de 16 anys sobre l'estat de Terrassa

Es preguntaria als participants pels serveis públics i l'estat de la ciutat en termes econòmics, socials, polítics, participatius, i de serveis

Redacció
04 de març del 2021
Ciutadans proposarà realitzar una "Enquesta sobre l'Estat de la Ciutat" a tots els veïns i veïnes majors de 16 anys i residents en tots els barris de Terrassa, realitzada per un organisme "independent i de prestigi". La formació farà la proposta en el Ple Extraordinari sobre l'Estat de la Ciutat d'aquest divendres.

El portaveu del grup municipal, Javier González, explica que els resultats d'aquest treball, amb l'objectiu de "millorar la transparència del Consistori es farien públics a xarxes socials i a la Seu Electrònica, abans de la celebració d'altres plens sobre l'Estat de la Ciutat. D'aquesta manera, l'informe formaria part del debat de les sessions futures.

Amb aquesta enquesta, es coneixeria "de primera mà" quines són les principals "preocupacions, reivindicacions, propostes i inquietuds" de la ciutadania, i contrarestar el "desarrelament amb l'Ajuntament o la falta de temps que dificulten la participació ciutadana". Segons González, els veïns serien preguntats pels serveis públics i l'estat de la ciutat en termes econòmics, socials, polítics, participatius, i de serveis.

Segons la proposta de la formació taronja, els participants s'escollirien aleatòriament i buscant l'equitativitat per estrats d'edat i gènere dins de cada barri. La recollida de dades es faria "preferiblement casa a casa", i les actes emplenades i enquestes telefòniques només es practicarien "de forma residual".