1 de 10
Dia Internacional de les Dones

Crida per formar un símbol feminista gegant a la Plaça de la Dona de Terrassa pel 8-M

L'entitat Feministes Terrassa convoca l'acció "respectant les normes de seguretat establertes"

per La Torre del Palau, 4 de març de 2021 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'entitat Feministes Terrassa ha convocat una acció conjunta a la plaça de la Dona Treballadora, el dilluns 8 de març a partir de les set del vespre, per commemorar el Dia Internacional de les Dones. En aquesta, es pretén formar un símbol feminista gegant entre totes les assistents, vestides "preferentment" de lila o negre. 

Malgrat que és una activitat que requereix la participació de desenes de persones, l'organització apunta que "es realitzarà respectant les normes de seguretat establertes". Un cop finalitzat, membres de la plataforma llegiran un manifest. Hi poden participar homes, però es donarà prioritat a la presència de dones.


 

Enguany, l'agrupació utilitza el lema "Ni precaritzades ni invisibilitzades, lliures", i dóna el protagonisme a "la greu discriminació laboral i la bretxa salarial que cronifica la pobresa de la dona" i dediquen la commemoració a les "dones invisibles que treballen en sectors "altament feminitzats i essencials per viure, però menyspreats socialment i precaritzats".

En context de pandèmia, l'entitat ha llençat, l'entitat ha llençat una campanya a xarxes socials durant aquesta setmana, en què testimonis reals expliquen els seus casos de discriminació a la feina "pel simple fet de ser dona". Per celebrar el 8-M tot evitant aglomeracions, "ja que no pot sortir tothom al carrer", conviden la ciutadania a penjar peces liles als balcons com a reivindicació.

 

Participació