L'escola Liceo Egara es recupera d'un brot de la variant britànica que manté més de 400 persones confinades

Més d'una tercera part del seu alumnat del centre es troba en quarantena després d'un cribratge massiu amb resultats "molt bons", segons la direcció

Situat a la carretera de Castellar, el centre compta amb prop de 1.100 alumnes i un centenar de professionals.
Situat a la carretera de Castellar, el centre compta amb prop de 1.100 alumnes i un centenar de professionals. | GSV
03 de març del 2021
Actualitzat el 04 de març a les 14:35h
Després que dies enrere l'escola Liceo Egara detectés un brot de Covid-19, el centre i Salut van acordar practicar un cribratge massiu a 810 persones, entre alumnes i professionals. D'aquests n'han sortit tan sols set positius, menys d'un 1% del total, i tots asimptomàtics. Amb 19 positius actius, el centre té confinades unes 422 persones de 14 grups bombolla, segons dades d'Educació i l'Ajuntament de Terrassa.

El director del col·legi, Josep Lluís Gutiérrez, explica en declaracions a LaTorre que "els resultats són molt bons", i que, tenint en compte que es tracta d'un brot de la soca britànica, més contagiosa, "s'esperaven una positivitat d'entre el 5 i el 7%". Cap dels casos detectats al cribratge pertany al professorat.

En aquest context, apunta que Salut "no es planteja en absolut tancar el centre" i assegura que "després de l'angoixa" viscuda la setmana passada, l'episodi "ja està de tornada". En aquest sentit, explica que "aquesta setmana es reincorporen vuit grups, i la següent ja esperen fer net".

Segons ha pogut saber aquest mitjà, el brot afecta principalment els alumnes de secundària del centre, i és que, com apunta Gutiérrez "aquesta variant afecta principalment la franja d'edat dels 12 als 16 anys". Tenint en compte que la soca britànica és més contagiosa, en aquesta ocasió els positius i els seus companys de classe han fet una quarantena de 14 dies, i no de 10 com és habitual.