Llum verda per canviar la gestió del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia de Terrassa

Tots els grups municipals de l'Ajuntament han votat a favor d'iniciar una nova etapa del CAAD

Redacció
01 de març del 2021
El ple municipal de Terrassa ha aprovat per unanimitat la creació d’una comissió d’estudi per determinar quina és la forma de gestió més adient pel Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia (CAAD). Aquesta comissió estarà composta per membres de la Corporació i personal tècnic qualificat, que haurà d’emetre un informe amb les conclusions en un termini de tres mesos. 

El CAAD és el centre que acull gossos, gats i fures i té com a objectiu principal la recuperació dels animals perduts o abandonats i la seva reintroducció en llars mitjançant programes d’adopció. Des de que es va crear l’any 2002, el centre ha treballat amb la voluntat de donar servei tant a Terrassa com a municipis veïns, com Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls.

Actualment, el servei està gestionat íntegrament per l'empresa municipal Eco-Equip, després de la seva fusió amb Terrassa Neta. Es tracta d’una situació transitòria des de l’any 2007, quan es va resoldre el contracte de concessió que estava vigent.

Per al regidor de Benestar Animal, Noel Duque, "és un avenç històric per a la ciutat i per al benestar animal, ja que donem resposta a una demanda històrica del col·lectiu animalista, i obrim la porta a una nova forma de treballar pels animals domèstics i per totes aquelles persones que els estimen".

Contractació d'un nou professional 

Per millorar la gestió del servei i avançar cap a la cultura de la convivència entre persones i animals, es treballa per integrar el CAAD a la regidoria de Benestar Animal, dins de l’Àrea de Drets Socials. A més, també s’ha iniciat el concurs per incorporar un nou Tècnic Responsable de Benestar Animal, amb l’objectiu principal de millorar la coordinació entre l’àrea, el CAAD i les entitats.

Aquest és un pas més en el compliment dels objectius de la regidoria de Benestar Animal, que pretén modernitzar el servei actual per donar resposta a les necessitats presents i futures, dotant-lo d’una millor organització a l’hora de desenvolupar les seves funcions i obrint la porta a la col·laboració de les entitats de la ciutat.

Satisfacció de les entitats 

En aquest sentit, les entitats de benestar animal de la ciutat han fet saber, en una nota de premsa, de la seva satisfacció en conèixer la notícia. "Volem agrair al govern municipal que ens hagi escoltat després de molts anys", apunten. Consideren que el canvi de gestió és imprescindible perquè "les entitats puguin incidir, de forma directa en la millora de la vida dels animals del Centre".