manifestacions

L'Ajuntament de Terrassa xifra en 11.500 euros els danys pels aldarulls en la manifestació proHasél

El balanç és de nou contenidors cremats i l'alcalde diu que "la llibertat d'expressió no es defensa amb violència"

per La Torre del Palau, Terrassa | 1 de març de 2021 a les 10:56 |
Un dels contenidors cremant a Terrassa. | Anna Mira
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Terrassa ha xifrat en 11.500 euros els danys pels aldarulls en la manifestació pro-Hasel. El balanç provisional és de nou contenidors cremats -vuit de 1.100 litres de càrrega posterior i un de 3.200 litres de càrrega lateral-.


L'alcalde, Jordi Ballart, ha condemnat de manera "clara i contundent" els disturbis i ha recordat que "la llibertat d'expressió no es defensa amb violència". "En cap cas, els actes vandàlics que s'han produït aquesta passada nit a Terrassa representen el tarannà i el sentiment pacifista de la ciutat i la seva població", ha apuntat Ballart. En aquest sentit, des de l'Ajuntament s'està estudiant la possibilitat de personar-se com a acusació particular davant dels actes incívics i vandàlics.
  "Cal separar clarament l'exercici del dret de manifestació que moltes persones van voler exercir ahir al vespre de manera pacífica, cívica i democràtica, dels que van provocar aldarulls i destrossar i malmetre el que és de tots els ciutadans de Terrassa", ha insistit l'alcalde de la cocapital del Vallès Occidental. El consistori igualment destaca que, en principi, cap comerç de la ciutat va resultar afectat i només es va registrar el trencament d'un vidre d'una entitat bancària. Per altra banda, els Bombers van treballar sufocant els focs provocats a diferents carrers de la ciutats, principalment en contenidors. "Els atacs i el vandalisme fan perdre el sentit de tota manifestació pacífica, com havia d'haver estat ahir. El primer que s'ha de tenir present en una reivindicació democràtica com és la defensa de les llibertats, és el respecte per la dels altres", ha conclòs l'alcalde de Terrassa.


FOTOS Càrregues policials a Terrassa


 

Participació