En llibertat tres menors detinguts pels aldarulls a Terrassa en la manifestació proHasél

Concentració d'Arran a la comissaria de Mossos de la ciutat vallesana, on hi ha quatre arrestats més

Concentració als jutjats de Terrassa pels detinguts durant la manifestació antifeixista.
Concentració als jutjats de Terrassa pels detinguts durant la manifestació antifeixista. | Betlem Cañizar
NacióDigital
27 de febrer del 2021
Actualitzat a les 14:16h
Els Mossos d'Esquadra van detenir set persones, tres de les quals menors d'edat, en els aldarulls en la manifestació de divendres a la nit a Terrassa en contra de l'empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél. L'arrest dels tres menors va resultar ja sense efecte durant la matinada i queden quatre detinguts a la comissaria de Terrassa, que està previst que passin demà diumenge a disposició judicial.

L'organització Arran s'ha concentrat aquest dissabte davant la comissaria de Mossos de la cocapital del Vallès Occidental per reclamar l'alliberament dels detinguts pels aldarulls, un d'ells militant de la formació juvenil de l'esquerra anticapitalista. Una vuitantenta de persones han secundat l'acte, que s'està desenvolupant sense incidents.

La manifestació a Terrassa per reclamar la llibertat de Hasél va començar pels voltants de les vuit del vespre davant l'Ajuntament, amb la participació d'unes 200 persones, segons xifres de la policia. Els concentrats es van traslladar després cap a la comissaria de la Policia Nacional, al carrer de Baldrich, però es van trobar un bloqueig d'agents de la Brigada Mòbil dels Mossos. Allà hi va haver llançaments d'objectes contundents (pedres i llaunes), ous i pirotècnia a la línia policial, a escassos metres de la manifestació. Els Mossos van acabar carregant i dispersant la manifestació. En paral·lel, un grup d'esvalotadors va fer barricades, cremar contenidors i provocar danys a una entitat bancària.

El Sindicat de Mossos i Policia Local es personarà com a acusació

Fins a un quart d'onze de la nit els Mossos havien detingut set persones, tres de les quals menor d'edat. El sindicat de Mossos d'Esquadra i Policia Local de Catalunya ha informat que es personarà com a acusació contra els detinguts pels disturbis a Terrassa. "Després dels aldarulls d'avui a Terrassa, des del Sindicat de policies de Catalunya ens personarem com a acusació contra els detinguts. Prou violència contra la policia", ha piulat l'SPC-Mossos, que ha adjuntat un parell de vídeos dels arrestos.