Terrassa estudia dedicar un espai urbà al poeta Joan Margarit

El ple aprova posar el nom del difunt arquitecte i escriptor a un carrer o plaça o espai i els de Josep Maixenchs i Àngels Poch a dos edificis municipals

Joan Margarit va morir el passat 16 de febrer als 82 anys.
Joan Margarit va morir el passat 16 de febrer als 82 anys. | Adrià Costa
26 de febrer del 2021

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Terrassa ha acordat per unanimitat dedicar un espai de la ciutat al poeta, arquitecte i catedràtic Joan Margarit (Sanaüja, 1938), mort el 16 de febrer als 82 anys.

Malgrat que no era de Terrassa, els grups municipals han exposat que "ha tingut una forta vinculació amb la ciutat a través de sessions literàries impartides a diferents espais de la ciutat o l'autoria d'obres com l'Escola Municipal de Música o la rehabilitació del Vapor Aymerich, entre d'altres.

A partir d'aquesta decisió, es traslladarà a la Comissió del nomenclàtor de la ciutat per valorar la possibilitat de denominar un vial o espai públic al nom de Margarit, o "un reconeixement en qualsevol equipament municipal lligat a la seva trajectòria, com l'Auditori, el mNACTEC o les biblioteques".

En la mateixa direcció, s'ha aprovat posar el nom del fundador de l'ESCAC,  Josep Maixenchs, al Vapor Universitari i el d'Àngels Poch, actriu, a la sala gran del Teatre Principal de Terrassa. Aquesta decisió es pren "en reconeixement a la trajectòria i compromís amb la cultura".