Es disparen els contagis a Terrassa, on els indicadors de la pandèmia mostren números vermells

Després d'una petita millora, el risc de rebrot frega els 500 punts i la velocitat de contagi es manté per sobre de l'1

L'última setmana s'han practicat a Terrassa uns 8.700 testos, amb una positivitat del 5,52%.
L'última setmana s'han practicat a Terrassa uns 8.700 testos, amb una positivitat del 5,52%. | ND
26 de febrer del 2021
Els indicadors de la pandèmia es mantenen en números vermells a Terrassa. D'aquesta manera, tot i que s'experimenta una petita millora en el cas del risc de rebrot, la velocitat de contagi, la xifra d'ingressats als hospitals i la positivitat, augmenten amb força els contagis setmanals. Compara en aquest enllaç l'evolució respecte a l'últim recompte.

Així doncs, el risc de rebrot se situa actualment en els 471 punts, després d'un augment de 121 respecte al registre del dilluns. Aquest dimecres s'havia enfilat fins a 476, una de les xifres més altes des de principis de desembre. La velocitat de contagi també retrocedeix tímidament, i actualment se situa en 1,43 contagis per positiu, 0,06 menys que el dimecres.

El que si que puja són els contagis setmanals: en els darrers set dies, a la ciutat s'han detectat 426 nous casos, 116 més que a la setmana anterior, i 91 més que fa dues setmanes. Amb aquests, 16.104 veïns de Terrassa, segons Salut, han donat positiu per Covid-19.

No obstant això, cau la positivitat en testos: en les prop de 8.700 PCR i proves d'antígens practicades a la ciutat, el 5,52% dels participants han donat positiu. A l'últim recompte, eren un 6,36%, i un mes enrere, més del 10%.  Dilluns, aquest percentatge era del 5,1%, i fa una setmana, no arribava al 4%. Les morts setmanals se situen en set, per sota de les 9 i 10 que van tenir lloc a les dues anteriors. Amb aquestes, 486 veïns de Terrassa, segons Salut, han perdut la vida a causa del coronavirus.

Situació als hospitals

Als hospitals de Terrassa, actualment hi ha 119 persones ingressades per Covid-19, vuit menys que a l'últim recompte i 16 menys que al recompte de dilluns. D'aquests, 16 persones es troben ingressades a l'UCI, dues menys que fa cinc dies. Actualment, el pic d'ingressats després de la primera onada se situa en 229, a principis de novembre, i en 22 a les UCI.

A l'Hospital de Terrassa hi ha 41 pacients ingressats a planta, vuit a la Unitat de Cures Intensives i tres es troben en hospitalització domiciliària. A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 50 persones a planta, vuit a l'UCI, cinc a la Unitat de Semicrítics i quatre són atesos a domicili. D'aquests, segons Salut, 77 són veïns de Terrassa.