Pas endavant per la creació d'un nou passatge entre els carrers de Sant Pere i de Tete Montoliu

El Ple Municipal ha aprovat la modificació puntual del POUM per dur a terme el projecte

El nou vial connectaria amb la plaça interior de l’Ajuntament i la plaça de Didó.
El nou vial connectaria amb la plaça interior de l’Ajuntament i la plaça de Didó. | Ajuntament de Terrassa
26 de febrer del 2021
Actualitzat a les 17:42h
El Ple Municipal de Terrassa ha aprovat a la sessió ordinària d'aquest divendres la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal per dur a terme el projecte d'un nou passatge al Centre de Terrassa. El nou vial connectaria amb la plaça interior de l’Ajuntament i la plaça de Didó i pretén guanyar façana comercial i millorar la connectivitat de l'illa de vianants.

El regidor d'Urbanisme, Carles Caballero, ha explicat que aquesta és una "bona proposta per Terrassa i pel Centre". Hi han votat a favor tots els grups municipals menys el PSC, que ha criticat la creació de de pisos "que no presenten unes bones condicions d'habitabilitat" en el sí d'aquest projecte. Aquests, ha afegit "són micropisos" de 40 metres quadrats, "amb poca façana i poc Sol". El regidor socialista Marc Armengol ha conclòs la seva intervenció assegurant que a Terrassa s'hauria de combatre "aquest tipus de producte immobiliari".

La proposta té el seu origen en un Pla de Millora Urbana, promogut pels seus propietaris i aprovat pel Ple municipal l’octubre de 2010, que afectava les finques número 23 i 25 del carrer de Sant Pere, ara desocupades i en mal estat, i que encara estava pendent d’execució. Aquest pla contemplava l'obertura d'un pas entre el carrer de la Palla i el passatge de Tete Montoliu, pel que ara l'Ajuntament recupera i adapta el projecte amb la intenció de millorar d'adaptar el centre de la ciutat a la nova connectivitat urbana.
 
En el sí del mateix projecte, el carrer de la Palla s’ampliaria amb un nou pas de cinc metres d’amplada des del carrer de Sant Pere i, de 4 metres, en la connexió amb el passatge de Tete Montoliu. Un cop aprovada la modificació puntual del POUM, es fa un pas més per la creació d'un nou vial permetrà ampliar la superfície d’edificació en planta baixa i crear una nova façana comercial al carrer de Sant Pere, davant el carrer de la Palla. La intenció del govern, segons Caballero, és dur a terme el projecte abans d'acabar el mandat actual.