La construcció del mur de protecció de la riera de les Arenes començarà a finals d'any

Les obres volen evitar inundacions en episodis de fortes pluges

L'alcalde Jordi Ballart i la regidora de Rieres, Jennifer Ramírez, van visitar la zona aquest dimecres.
L'alcalde Jordi Ballart i la regidora de Rieres, Jennifer Ramírez, van visitar la zona aquest dimecres. | Ajuntament de Terrassa
Redacció
26 de febrer del 2021
Les obres per construir el mur de protecció a la riera de les Arenes de Terrassa, al seu pas per les Fonts, començaran el pròxim mes de desembre. Es tracta d'una actuació per frenar la situació que viuen els veïns de la zona en episodis de fortes pluges, quan existeix risc d'inundació.

El projecte, que compta amb un pressupost de 436.052 euros, duu el nom de "Mur
d'Escullera a la riera de les Arenes per a la protecció de les Fonts", pel qual l'Ajuntament ha demanat una subvenció a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, assegura que es tracta d'una actuació "molt necessària, que ve de lluny". En aquest context, explica que el seu govern "seguirà reivindicant, però també actuant, malgrat les diferents anades i vingudes de les autoritats responsables".

El tram intervingut se situa al marge esquerra de la riera, abans de la carretera de Rubí, on no hi ha mur de contenció. Això afecta, principalment, als carrers de Roma, del Turonet i de Valldoreix. Ja al 2005, l'ACA va assenyalar aquesta zona pel seu risc d'inundació i desbordament de la riera i la va revollir al pla INUNCAT, catalogant la ciutat com a municipi amb risc molt alt d'inundació.

Després de la riuada del 1962, es van endegar amb gabions i cuirasses les zones situades a la part baixa del nucli urbà, seguint el transcurs de les aigües. Aquest sistema s'han mostrat ineficients i s'han anat perdent, però l'ACA no ha actuat per revertir aquesta situació, malgrat que consta als seus plans.