El lideratge feminista, protagonista de la campanya pel 8-M de l'Ajuntament de Terrassa

Es preveuen 27 activitats, la majoria telemàtiques, amb un acte simbòlic el 8 de març al Raval de Montserrat

Jordi Ballart i Núria Marín durant la presentació de la campanya, aquest dijous.
Jordi Ballart i Núria Marín durant la presentació de la campanya, aquest dijous. | Ajuntament de Terrassa
25 de febrer del 2021
Actualitzat el 04 de març a la 13:07h
La campanya del 8 de març de l'Ajuntament de Terrassa per aquest 2021 se centrarà en els lideratges feministes. Durant el mes de març, la ciutat acollirà 27 activitats -la majoria telemàtiques, però també de presencials i simbòliques- per commemorar el Dia Internacional de les Dones sota el lema "Feminismes i lideratges transformadors".

Durant la presentació del cartell i la campanya, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha explicat que enguany, l'objectiu és "visibilitzar el paper de les dones com a líders en àmbits com l'empresarial, els moviments socials, les cures, el món acadèmic, la política o l'esport", entre d'altres.

El batlle ha assegurat que Terrassa "és una ciutat feminista, i el seu Ajuntament sempre ha treballat cap a la igualtat de gènere". La tinent d'alcalde Núria Marín, ha situat l'apoderament i formació de les dones com a "motor de transformació per trencar rols en àmbits masculinitzats". Consulta al final d'aquesta pàgina la programació detallada de la Campanya del 8 de març del Consistori per aquest 2021.

Com ja és habitual, la programació s'ha dissenyat entre el Servei de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Terrassa i la Comissió del 8M, que integren entitats de la ciutat. Hi haurà videoconferències, taules rodones, tallers, entrevistes, i també, la segona edició del congrés "Dones, Ciència i Tecnologia", previst pel 25 i 26 de març. L'acte central tindrà lloc el 4 de març, en forma de taula rodona entre quatre dones líders en diversos àmbits. 

El mateix 8 de març, el Raval de Montserrat acollirà una concentració simbòlica en què cadires buides substituiran les dones que solen assistir-hi quan el Dia Internacional de les Dones se celebra en circumstàncies normals. Cada cadira anirà acompanyat del nom d'una veïna de la ciutat que pertany a entitats que solen participar en aquest acte. Marín ha explicat que "malgrat que no podem promoure aglomeracions, volem deixar clar que continuem reclamant l'igualtat".

En el mateix cicle d'activitats també destaquen les entrevistes que es faran a quatre dones líders, cada dimarts durant quatre setmanes, al programa "El Submarí" de la Ràdio Municipal de Terrassa. A més, s'ha anunciat la celebració, el 4 de juny, del Ple de Dones, en què les regidores de tots els grups municipals amb representació al Ple compartiran propostes consultades amb entitats que treballen per la igualtat de gènere.

 

Programació de la Campanya del 8-M de l'Ajuntament de Terrassa by naciodigital on Scribd