Alerta a Terrassa per l'evolució negativa de les dades pandèmiques

Es disparen tots els indicadors, menys la xifra d'ingressats, que baixa lleugerament

24 de febrer del 2021
Actualitzat el 26 de febrer a les 12:05h
Els hospitals de Terrassa atenen 127 pacients per Covid-19.
Els hospitals de Terrassa atenen 127 pacients per Covid-19. | Adrià Costa
L'últim recompte d'indicadors epidemiològics a Terrassa mostra una tendència negativa de l'evolució de la Covid-19 a la ciutat. D'aquesta manera, tots els indicadors augmenten amb força mentre només baixa, lleugerament, la xifra d'ingressats als hospitals: actualment en són 127 (vuit menys que dilluns), 17 dels quals a l'UCI, una menys que aleshores. Consulta aquí l'últim recompte per veure més detalls de l'evolució.

La velocitat de contagi (Rt), augmenta fins als 1,49 casos per positiu, el doble que fa dues setmanes. L'indicador superava l'1 una setmana enrere, després de dies amb una tendència clarament a la baixa. El registre actual és el més alt del 2021 a la ciutat. En consonància, es dispara el risc de rebrot, que arriba als 476 punts (126 més que fa dos dies).

Pel que fa a les defuncions, en una setmana han mort 10 veïns de Terrassa. A les dues anteriors es se'n van produir 6 i 12, respectivament. Amb aquestes, 489 persones ja haurien mort a la ciutat a causa de la Covid-19, segons el recompte oficial de Salut.


En la mateixa direcció, aquesta setmana s'han detectat 444 nous contagis, molt per sobre dels 276 i 360 registrats en les dues setmanes anteriors. Aquestes dades es tradueix en una crescuda de la positivitat: el 6,36% de ciutadans que s'han sotmès a les 7.700 PCR i testos d'antígens pràctiques en aquest període a la ciutat han resultat positives. 48 hores enrere, aquest percentatge era del 5,1%, i fa una setmana, no arribava al 4%. Segons Salut, Terrassa registra 15.984 positius des de l'inici de la pandèmia.

On es troben els ingressats?

L'Hospital de Terrassa atén 49 pacients, nou dels quals a la Unitat de Cures Intensives. A banda, hi ha quatre persones en hospitalització domiciliària. A l'Hospital Universitari MútuaTerrassa hi ha 52 persones a planta, vuit a l'UCI, nou a la unitat de Semicrítics i cinc més són atesos a domicili. D'aquests, segons Salut, 79 són veïns de Terrassa.