L'Ajuntament de Castellbisbal concedeix 77.400 euros en ajuts a 73 comerços

Se n'han atorgat 56 de 1.200 euros i 17 de 600

Gent amb mascareta pel centre de Castellbisbal
Gent amb mascareta pel centre de Castellbisbal | Aleix Mateu/Ajuntament de Castellbisbal
Redacció
23 de febrer del 2021
L'Ajuntament de Castellbisbal ha concedit 77.400 euros en ajuts al comerç, restauració i autònoms amb centre de treball obert al poble que s'han vist afectats per l'estat d'alarma per la Covid-19. En total, dels ajuts se n'han beneficiat 73 establiments, que han rebut entre 600 i 1.200 euros en funció del grau d'afectació.

Així, amb l'objectiu d'ajudar els negocis a finançar les despeses que havien de sufragar durant la declaració de l'estat d'alarma, s'han atorgat 1.200 euros als establiments que van haver de cessar l'activitat, i 600 als que van tenir ingressos iguals o inferiors al 50% respecte al mateix període de l'any 2019. 

Dels 154 establiments comercials i de serveis de Castellbisbal, 111 eres susceptibles de rebre aquests ajuts econòmics - les entitats bancàries, les asseguradores i els negocis amb més de deu treballadors o una facturació anual superior als 600.000 euros, entre d'altres, n'estaven exclosos. 83 d'aquests establiments, un 75%, van fer la sol·licitud d'ajuts, de les quals se'n van desestimar 10 per no complir els requisits. 

Majoritàriament, les subvencions s'han concedit a establiments del sector serveis (37) i de la restauració (21), però també a comerços (13) i a tallers (2). Pel que fa a les quantitats, 56 han estat de 1.200 euros i 17, de 600.

L'Ajuntament treballa en un pla de reactivació del comerç local

L'alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, ha explicat que les aportacions econòmiques directes als comerços responen a un compromís de l'Ajuntament per tal de mitigar els efectes de la pandèmia amb ajudes "al comerç, però també a totes les famílies que ho necessiten". 

Gemma Margarit, regidora de Comerç, ha explicat que ja s'està treballant en un pla de reactivació del comerç local, i ha volgut fer valdre "la capacitat d'adaptació dels comerciants del poble", que han estat capaços de "crear espais segurs amb responsabilitat, compromís i generositat".

Margarit ha agraït als comerciants locals “la seva resposta solidària i valenta que ha comportat, en molts casos, sacrificis i costos personals”.