Política Municipal

Polèmica per les declaracions d'un regidor d'ERC Terrassa contra Sàmper i la Brimo: «A la foguera!»

Junts i PSC consideren «intolerables» les declaracions de Pep Forn

per La torre del Palau , 19 de febrer de 2021 a les 14:05 |
La detenció de Pablo Hasél ha retornat les protestes als carrers de les principals ciutats de Catalunya, on s'han produït enfrontaments entre grups de manifestants i antidisturbis, i destrosses en mobiliari urbà i edificis. Aquests incidents han anat acompanyants d'actuacions policials qüestionables -una noia de 19 anys va perdre un ull i hi ha desenes de ferits i detinguts- que han portat cua a les xarxes.

En temps de carnestoltes, suspès per la Covid-19, el regidor d'ERC a l'Ajuntament de Terrassa i membre del govern, Pep Forn es va referir a aquests fets metafòricament. Per això, va aprofitar les xarxes socials per "enviar a la foguera" les lleis mordassa, la justícia repressora, la Brimo, l'Arro i els policies "psicòpates", així com a Miquel Buch i al terrassenc Miquel Sàmper, actual conseller d'Interior", així com a "altres vividors".

 
El regidor justificava les declaracions recordant que per Carnestoltes, a Terrassa es llegeixen "versots" satírics relacionats amb l'actualitat social i política on s'enviava simbòlicament a la foguera "tot allò que es considera dolent". Però la polèmica va ser inevitable: alguns internautes criticaven les declaracions de Forn

Alguns internautes criticaven les declaracions i demanaven "més responsabilitats i moderació" a un càrrec electe. En aquest sentit, Forn va contestar "reivindicant la cultura popular i que cal un major nivell de coneixement".
 
Les condemnes formals de l'oposició no s'han fet esperar. Tan Junts per Terrassa com el PSC de Terrassa han mostrat el seu rebuig a les paraules de Forn a través de comunicats. Per una banda, els independentistes asseguren "conèixer i estimar les tradicions", però consideren les declaracions de Forn "injustificables. Per això, tot i que reconeixen i condemnen "els errors comesos per alguns agents de la BRIMO", creuen que el regidor va fer servir la cultura popular "com a excusa" per parlar "fora de lloc".

Després de la publicació d'aquesta notícia, el grup municipal de Junts s'ha posat en contacte amb aquest mitjà per "donar per tancat l'episodi" després de les disculpes "rebudes per part del regidor". També ho ha manifestat a xarxes socials.

Els socialistes creuen que les paraules de Forn constitueixen un acte "greu i irresponsable" i demanen una rectificació al govern municipal. També consideren que les declaracions "són encara més ofensives i indignants" a causa de "l'apropiació de termes i accions utilitzades al Carnestoltes utilitzades fora de context". Per tancar, aprofiten per donar el seu suport a les forces de seguretat i als consellers d'Interior.

 

 

Participació