Empitjoren els indicadors epidemiològics a Terrassa mentre millora la situació als hospitals

La velocitat de contagi puja fins a l'1 i el risc de rebrot frega els 300 punts

Gent amb mascareta al centre de Terrassa.
Gent amb mascareta al centre de Terrassa. | Adrià Costa
19 de febrer del 2021
Actualitzat el 22 de febrer a les 12:41h
L'últim recompte de dades epidemiológiques mostra un empitjorament dels indicadors: puja el risc de rebrot, la positivitat en testos i la velocitat de contagi, que torna a situar-se en l'1 després de dues setmanes per sota. Tot i això. la xifra d'ingressats per Covid-19 als hospitals egarencs baixa de manera destacada: actualment n'hi ha 120, 12 menys que fa dos dies i 42 menys que aquest dilluns 15 de febrer.

En la mateixa direcció, les UCI es descongestionen i actualment atenen 14 persones, vuit menys que al pic de la darrera onada, registrada un mes enrere. Aleshores, els hospitals atenien 200 persones per coronavirus. Encara ara, els 229 de mitjans de novembre són la xifra més alta des de l'estiu, però des del 9 d'octubre no es baixa dels 100 ingressats.

Actualment, l'Hospital Universitari MútuaTerrassa atén 54 pacients a planta, sis a l'UCI, sis a la Unitat de Semicrítics i tres més en hospitalització domiciliària. El Consorci Sanitari de Terrassa té 48 pacients de Covid-19 a l'Hospital de Terrassa, vuit dels quals a l'UCI, i tres més són atesos a domicili. D'aquests, segons Salut, 73 són veïns de Terrassa.

Pel que fa a les defuncions, en set dies han mort nou terrassencs i terrassenques per coronavirus, un menys que a l'anterior període, pero dos menys que fa dues setmanes. Les dades oficials xifren en 480 les persones mortes a la ciutat a causa de al pandèmia.
L'última setmana s'han detectat 303 casos de Covid-19 en veïns i veïnes de Terrassa, registre per sota dels 336 i 466 de les dues anteriors. Amb aquests, la ciutat ja suma 15.697 casos des del març, segons Salut.

En consonància, la positivitat en 8.550 proves PCR i testos d'antígens realitzades els últims set dies és del 3,95%, lleugerament per sobre del 3,57% de l'últim recompte, però encara més d'un punt per sobre del 5% recomanat per l'OMS. Per contra, la velocitat de contagi (Rt), augmenta fins a l'1 després de començar la setmana en 0,74 contagis per positiu.