L'Ajuntament incorpora dues finques a l'Anella Verda, que ja supera les 122 hectàrees

El Consistori aprova el nou Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal, amb una vigència de 20 anys

L'Anella Verda està formada per tot el sòl municipal no urbanitzable del terme de Terrassa.
L'Anella Verda està formada per tot el sòl municipal no urbanitzable del terme de Terrassa. | Ajuntament de Terrassa
Redacció
19 de febrer del 2021
L'Ajuntament de Terrassa ha aprovat el nou Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal, que preveu l'augment de superfície de l'Anella Verda fins a les 122,29 hectàrees. Es tracta d'un document amb una vigència de 20 anys que confirma la incorporació de dues noves parcel·les al sòl municipal no urbanitzable.

D'aquesta manera, una parcel·la situada al Parc Audiovisual de Catalunya i la finca de Can Candi passen a formar part del projecte, que agrupa boscos, camps de conreu, camins i rieres. El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Carles Caballero, apunta que "cal vetllar per la preservació i la sostenibilitat dels espais naturals municipals", per la qual cosa aquest nou pla "permet planificar una estratègia per garantir la supervivència dels boscos de Terrassa". El terme municipal de la ciutat compta amb 3.000 hectàrees, de les quals 82 són de propietat pública.


El Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal és un instrument d’ordenació forestal dels
boscos públics i privats de Catalunya que s’aplica a les finques públiques i privades de més de 25 hectàrees, i que planifiquen les actuacions a realitzar. En el cas de Terrassa, aquest document regula el 18% de les 3.000 hectàrees del terme municipal.

Segons fonts municipals, aquest document aquest pla ha de garantir la millora, la sostenibilitat i la multifuncionalitat dels sistemes forestals; fer una parcel·lació forestal acurada de la finca; prevenir i lluitar contra incendis forestals i planificar les activitats agropecuàries sostenibles, entre d'altres.  En el cas dels boscos públics, la competència per aprovar aquest instrument d’ordenació és del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat.